08.10.19 DIB Nyheder

Kreditchefer holder igen med lån til virksomheder

Kreditchefer gør det lidt sværere for virksomhederne at låne penge, viser nye tal fra Nationalbanken. Ikke opløftende, mener DI.

I årets tredje kvartal er det blevet sværere for virksomhederne at hente penge hjem til nye investeringer, fortæller Nationalbankens rundspørge til kreditchefer. Oven i international uro og økonomisk tilbageslag er det dårlig nyt for dansk erhvervsliv, mener DI.

- Landets kreditchefer synes, at de har strammet vilkårene for virksomhederne en smule, når de udlåner penge. Gode muligheder for at låne er en forudsætning for, at virksomhederne kan investere i nye maskiner, software eller bygninger og dermed skabe arbejdspladser. Derfor er svarene fra nationalbankens udlånsundersøgelse ikke opløftende nyheder for danske virksomheder, siger Morten Granzau, cheføkonom i Dansk Industri.

I DI’s egen undersøgelse fra september i år peger 65 pct. af virksomhederne fortsat på, at de har gode muligheder for at låne penge. Samlet forudser Morten Granzau imidlertid stadig, at virksomhedernes investeringer er på vej ned.

- Investeringslysten hæmmes samtidig af mindre optimisme for økonomien den kommende tid. Med et hårdt brexit lige om hjørnet, handelskrig mellem Kina og USA, samt politisk uro ser virksomhederne hellere tiden an, før de investerer, siger Morten Granzau.

Morten Granzau Nielsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret