09.10.19 DIB Nyheder

DI: Dansk eksport fortsætter med at overraske

Nye tal: Nogle virksomheder kæmper hårdt for at hente ordrer hjem i udlandet, men salget af medicin og vindmøller fortsætter med at løfte eksporten

Eksporten steg med 1,8 procent i august. Eksporten er i årets første otte måneder steget med 7,4 procent i forhold til samme periode i 2018, viser tal fra Danmarks Statistik.

- Virksomhederne henter stadig flere ordrer hjem fra udlandet. Medicin og vindmøller har været med til at få eksporten sikkert gennem en meget usikker tid med lav vækst i verden omkring os. Der er heldigvis en stærk efterspørgsel efter sundheds- og klimaprodukter, som fylder meget i den danske eksport, siger Allan Sørensen, chefanalytiker i Dansk Industri.

- Den svage efterspørgsel i udlandet har ramt dele af eksporten. Vi må desværre se i øjnene, at mange eksportvirksomheder lige nu skal kæmpe hårdt for at hente flere nye ordrer i udlandet, siger Allan Sørensen.

Danske virksomheder har store udfordringer på de allerstørste eksportmarkeder.

- I Tyskland og Sverige er der en faldende efterspørgsel. I USA er der stadig fremgang, men væksten har toppet og med øget told på udvalgte varer fra Europa, står vi over for nye udfordringer på det amerikanske marked, siger Allan Sørensen.

Eksporten til USA er steget med over 30 procent over det seneste år, mens eksporten til Storbritannien er faldet med 8,1 procent.

- Storbritannien er det marked, hvor vi oplever de største problemer. Britisk økonomi er ramt af tilbagegang, pundet er svagt, og flere års brexit-forhandlinger har ikke kastet en frugtbar løsning af sig. Vores adgang til det britiske marked bliver desværre snart forringet, når Storbritannien forlader EU’s indre marked, siger Allan Sørensen.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold