29.10.19 DIB Nyheder

DI: flere store virksomheder tager cybertruslen alvorligt

Nye tal:  I 2018 oplevede mere end hver fjerde store virksomhed med over 250 ansatte et brud på it-sikkerheden, viser tal fra Danmarks Statistik. Det har fået godt 66 pct. af virksomhederne til at øge deres investeringer it-sikkerhed.

- Truslen fra it-kriminalitet bliver kun større i disse år, så det er rettidig omhu, at virksomhederne investerer mere i it-sikkerhed. Flere virksomheder bliver mere digitale, og derfor skal den digitale sikkerhed også løftes, siger Christian Hannibal, digitaliseringspolitisk chef i Dansk Industri.

- Mange virksomheder bliver ramt af meget skadelige cyberangreb, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Det skal være lige så naturligt at have høj it-sikkerhed i virksomheden som at låse døren og bruge overvågningskamera på lageret, siger Christian Hannibal.

- Selvom man ikke kan sikre sig 100 pct. mod cyberangreb, kan prioriteringer og investeringer i it-sikkerhed spare virksomheden for millioner, hvis uheldet er ude. Det er jo også en god idé at køre med sikkerhedssele, selvom man alligevel risikerer at komme til skade i et biluheld, siger Christian Hannibal. 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Christian Hannibal

Christian Hannibal

Digitaliseringspolitisk chef

Relateret indhold