30.10.19 DIB Nyheder

DI: International uro rammer industrien hårdt

Nye tal: Industriens konjunkturindikator er faldet til det laveste niveau i mere end fire år. Det er bekymrende, mener DI

Erhvervstilliden er på kort tid faldet i et bekymrende tempo – især  industrivirksomhederne er blevet mere negative. Industriens konjunkturindikator er faldet fra -7 i september til – 12 i oktober. Det er det laveste niveau i mere end 4 år, og det er et tegn på, at flere virksomheder er berørt af den globale afmatning, mener DI.

- Den faldende erhvervstillid er skidt nyt. Det skal lægges oveni, at der i forvejen er negative forventninger til fremtiden blandt danske virksomheder. Specielt i industrien er der over det seneste år kommet flere virksomheder med et negativt syn på fremtiden, siger cheføkonom Morten Granzau.

Inden for industrien er konjunkturindikatoren over det seneste år faldet fra -2 til -12.

- Der er tyndet godt ud i ordrebøgerne hos industrivirksomhederne over det seneste år. Mange mærker, at verdensøkonomien har det dårligere, end den har haft det i flere år. Vi kan prise os lykkelige for, at medicin, fødevarer og grønne løsninger fylder en del i vores eksport, da virksomhederne i disse brancher har trodset modvinden og er vokset, siger Morten Granzau.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold