15.10.19 DIB Nyheder

Laveste vækst i verdensøkonomien i ti år

Nye tal: Den Internationale Valutafond (IMF) nedjusterer sine forventninger til væksten i verdensøkonomien fra 3,2 pct. til 3,0 pct. i 2019. I 2020 venter valutafonden et lille opsving til 3,4 pct.

- Væksten i verdensøkonomien er på det laveste niveau i ti år. Det er femte gang i træk, at IMF skruer ned for vækstudsigterne for 2019. Vi skal helt tilbage til finanskrisen, for at finde en periode med så lav vækst i verdensøkonomien, siger Allan Sørensen, chefanalytiker i Dansk Industri.

- Der er i øjeblikket enorm stor usikkerhed om den økonomiske og politiske udvikling i verden, og det hæmmer den økonomiske aktivitet. Usikkerhed fører til aflyste investeringer, færre nye ansættelser og tilbageholdne forbrugere, siger Allan Sørensen.

 - Usikkerheden skyldes blandt andet handelskrigen mellem USA og Kina, amerikansk told på europæiske varer, kaotiske brexit-forhandlinger samt konflikter i Hongkong, Iran og Syrien. Derudover viser tysk, svensk og italiensk økonomi også svaghedstegn. Der tegner sig desværre et stadigt mere negativt billede for verdensøkonomien, siger Allan Sørensen.

IMF forventer en vækst i Danmark på 1,7 pct. i 2019 og 1,9 pct. i 2020.

- Dansk økonomi har fået en fin start på 2019, hvilket ikke mindst skyldes en overraskende pæn fremgang i eksporten. Det skyldes vores store eksport af medicin og vindmøller, som bliver hjulpet godt på vej af en stærk efterspørgsel på sundheds- og klimaprodukter, siger Allan Sørensen.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold