”Tech der tæller” er opdelt i fire fokusområder: Digital omstilling af erhvervslivet, Digital ansvarlighed som dansk styrkeposition, En arbejdsstyrke med digitale kompetencer og Nye digitale værktøjer.

Collage: Aman Reehal
16.10.19 DIB Nyheder

DI øremærker 10 millioner til at styrke dansk digitalisering

Dansk Industri ansætter tre nye medarbejdere og øremærker i første omgang 10 mio. kr. til en indsats, der skal få flere virksomheder til at bruge den digitale værktøjskasse.

Mange danske virksomheder har taget digitaliseringen til sig, men endnu flere skal turde tage de næste digitale skridt.

Derfor søsætter Dansk Industri nu offensiven ”Tech der Tæller” med fire indsatsområder, der skal få flere virksomheder til at bruge den digitale værktøjskasse.

- Vi kan se, at virksomheder, der digitaliserer, får en gevinst ud af det. Digitalisering giver dem en konkurrencefordel, og det er jo det, der skal skabe flere job og mere velstand her i landet. Derfor vil vi i DI sætte mere mandskab ind på at hjælpe vores medlemmer med at tage deres næste digitale skridt, siger Lars Frelle-Petersen.

Læs også: DI lancerer millionsats på mere digitalisering

Vi skal helt ud i den enkelte virksomhed og samarbejde med dem om konkrete projekter om digitalisering og bidrage med råd og vejledning Lars Frelle-Petersen, Medlemsdirektør

Omstilling hos små og mellemstore

Målet med Tech der Tæller er at få en digital udvikling og omstilling i gang hos endnu flere små og mellemstore virksomheder og at styrke eksporten af digitale løsninger samt tiltrække investeringer til Danmark. Tech der Tæller skal også bidrage med nye politiske visioner og sætte retningen for det digitale Danmark. Dansk Industri øremærker i første omgang 10 mio. kr. til indsatsen og ansætter tre nye medarbejdere.

- Vi ved godt, at det ikke altid er nemt at gå i gang med digitalisering, men der er kæmpe fordele ved at gøre det. Vi skal helt ud i den enkelte virksomhed og samarbejde med dem om konkrete projekter om digitalisering og bidrage med råd og vejledning, siger Lars Frelle-Petersen.

Læs tema om "Tech der tæller" i magasinet DI Business

 

”Tech der tæller” er opdelt i fire fokusområder:

Digital omstilling af erhvervslivet:

Skræddersyede forløb, hvor den enkelte virksomhed guides gennem en digital omstilling i samspil med andre DI-medlemmer og eksperter.

Et nyt netværk for topledere med ansvar for den digitale transformation hvor de kan dele deres erfaringer.

Viden og værktøjer til danske virksomheder til at bruge avancerede teknologier som blandt andet blockchain, kunstig intelligens, virtuel reality og augmentet reality.

Branchespecifikke forløb: Blandt andet om e-eksport via online markedspladser og digitalisering i servicebranchen.

Anbefalinger til regeringen om, hvordan vi blandt andet kan bruge teknologi til at nå mål om bæredygtighed m.m. Udgangspunkt er blandt andet analyser og eksempler fra DI’s medlemmer.

Anbefalinger til regeringen og oplysning til virksomhederne om, hvordan 5G, IoT og fiber gavner den digitale omstilling.

Digital ansvarlighed som dansk styrkeposition

Værktøjer til at styrke it-sikkerheden i danske virksomheder og markedsføre dem som digitalt ansvarlige.

Anbefalinger til regeringen om oprettelse af en offentlig it-sikkerhedsvarslings­tjeneste (CERT) mod cybertrusler for små og mellemstore virksomheder.

Konkrete vejledninger og hjælp til sikring af systemer og data i virksomheder.

En arbejdsstyrke med digitale kompetencer

Aktiviteter der styrker digitale kompetencer hos medarbejderne, blandt andet via dialog med universiteter om digitale færdigheder hos ikke-it-specialister.

Et folkeligt løft i konkrete digitale kompetencer: For eksempel gennem onlinekursus inden for kunstig intelligens (AI) og branchespecifik efteruddannelse af medarbejdere.

Deltagelse i DR’s Ultra:bit-projekt om digitale færdigheder i folkeskolen.

Operationelle råd om brug af digital læring i virksomhederne og anbefalinger til regeringen om at styrke digital læring.

Nye digitale værktøjer

Mulighed for at tage del i det landsdækkende iværksættermiljø, Healthtech Hub Copenhagen, der også er investeringsfond for samarbejdet mellem startups, sundhedsvæsenet, forskere og life science og techindustri.

Mulighed for at indgå i blandt andet individuelle innovationsforløb med det voksende fintechmiljø gennem DI og Copenhagen Fintech samarbejde.

Opstart af digitale vækstmiljøer inden for forskellige brancher der styrker samspil mellem etablerede virksomheder og startups.

Facilitering af samarbejde mellem etablerede virksomheder og digitale startups i DI om innovation, Proof of Concept, produktion, salg m.m.

Kontakt digitaliseringspolitisk chef, Christian Hannibal, chhn@di.dk eller 3377 3349 hvis du vil vide mere om ”Tech der Tæller.”

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Lars Frelle-Petersen

Lars Frelle-Petersen

Medlemsdirektør

  • Direkte +45 3377 3606
  • Mobil +45 4097 4462
  • E-mail lfp@di.dk

Relateret indhold