EU-Kommissær Margrethe Vestager vil fremlægge plan for brug af kunstig intelligens i løbet af 100 dage.

08.10.19 DIB Nyheder

DI ser frem til Vestagers digitale planer

EU-kommissær Margrethe Vestager har klaret høring i EU-Parlamentet. DI-direktør Lars Frelle-Petersen ser frem til hendes indsats.

Hvis du spørger, hvordan jeg har det nu, så er jeg træt, og jeg har brug for et glas rødvin. Sådan lød det ifølge Ritzau fra Danmarks EU-kommissær Margrethe Vestager efter tirsdagens høring i EU-Parlamentet.

Her blev hun i næsten tre timer testet af parlamentarikerne som en normal del af processen for at blive endelig godkendt som EU-kommissær de næste fem år.

Og testen synes umiddelbart bestået, skriver nyhedsbureauet. Formelt godkendes hun først som EU-kommissær den 23. oktober, når hele EU-Parlamentet skal stemme om den samlede EU-Kommission i Strasbourg.

Vestager fortsætter efter planen som  kommissær for konkurrence i den kommende periode, men som noget nyt bliver hun også ansvarlig for digitalisering i EU. Under dagens høring lovede hun i den forbindelse at fremlægge en strategi for kunstig intelligens i løbet af 100 dage. Dertil vil hun også beskatte it-giganter, hvis ikke OECD finder en løsning først.

Som en ekstra opgave skal Margrethe Vestager også være med til at fremlægge en ny strategi for industripolitik.

Læs også: Vestagers eksamen er afgørende for danske virksomheder

Med Margrethe Vestager som digital kommissær lægger EU op til en historisk stor satsning på det digitale, og det er nødvendigt. Lars Frelle-Petersen, Medlemsdirektør

I Dansk Industri glæder direktør Lars Frelle-Petersen sig til, at Vestager tager hul på arbejdsopgaverne.

- Margrethe Vestager skal levere en europæisk plan for kunstig intelligens inden for de første 100 dage, og det ser jeg meget frem til. Den bliver afgørende for, om det lykkes EU at  gribe mulighederne. Og det kommer til at danne grundlag for den digitale transformation, som Vestager senere skal levere, siger han og tilføjer:

- Med Margrethe Vestager som digital kommissær lægger EU op til en historisk stor satsning på det digitale, og det er nødvendigt. USA og Kina er foran EU på mange områder- blandt andet inden for kunstig intelligens.

Lars Frelle-Petersen ser Danmark som generelt it-parat, og mener, at vi bør være i stand til at gribe mulighederne.

- Danske virksomheder skal tage et nyt og mere digitalt indre marked i brug. Det gælder inden for teknologier som IoT, cloud, kunstig intelligens og 5G. Hvis vi gør det rigtigt, kan vi opnå en bedre konkurrenceevne og mindre belastning af klimaet, siger DI-direktøren.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Lars Frelle-Petersen

Lars Frelle-Petersen

Medlemsdirektør

  • Direkte +45 3377 3606
  • Mobil +45 4097 4462
  • E-mail lfp@di.dk

Relateret indhold