31.10.19 DI Business Nyheder

Stadig meget få ledige

Nye tal: Ledigheden faldt en anelse i september og har nu været faldende siden 2012.   Det er skønt, mener DI.

Heldigvis er arbejdsløsheden stadig historisk lav, noterer DI efter nye tal i dag fra Danmarks Statistik. Ledigheden er stort set uændret, og faldt kun med 400 personer i september måned. Bruttoledigheden er på 104.300. Det svarer til en uændret ledighedsprocent på 3,7 pct, viser de nye tal fra Danmarks Statistik.

- Det er skønt, at ledigheden stadig er så lav, og overordnet set har tendensen været faldende siden 2012, siger Steen Nielsen, vicedirektør i DI.

- Det er godt for dem, som kommer i arbejde, og det styrker dansk økonomi. Vi har brug for at få alle de mennesker i arbejde, som er i stand til det.  Og  det er ikke engang nok. Danske virksomheder klarer sig i modsætning til kollegerne rundt omkring i Europa stadig godt, så der er stadig brug for at sikre tilstrækkeligt med medarbejdere – også fra udlandet. siger Steen Nielsen.

- I løbet af første halvår af 2019 har arbejdsgivere oplevet, at de ikke kunne få besat en stilling med en kvalificeret medarbejder i 62.700 tilfælde. Det er et problem for den enkelte arbejdsgiver, og det begrænser vores fælles velfærd, fordi det lægger en dæmper på væksten, siger Steen Nielsen.

 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Steen Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3318
  • Mobil +45 2949 4557
  • E-mail snn@di.dk

Relateret