Klima- og energiminister Dan Jørgensen underskrev i dag en samarbejdsaftale med Franz  Untersteller, der er klima-, energi- og miljøminister i den tyske delstat Baden-Württemberg. Aftalen styrker den i forvejen tætte kontakt til gavn for eksport af grønne, danske løsninger.

Klima- og energiministeriet
29.10.19 DIB Nyheder

DI: Grønt eksportpotentiale i besøg fra ambitiøs tysk delstat

DI Energis branchedirektør Troels Ranis ser store eksportmuligheder til den tyske delstat Baden-Württemberg, der besøger Danmark anført af delstatens klimaminister.

En tysk delegation på 20 deltagere anført af miljø-, klima- og energiminister Franz Untersteller fra delstaten Baden-Württemberg styrker danske virksomheders eksportmuligheder. Det vurderer branchedirektør for DI Energi, Troels Ranis, der tirsdag var vært for et møde mellem den tyske delegation og en række danske virksomheder.

- Dagens møde i regi af DI Energi viste, at vi har meget at samarbejde om. Danmark er blandt Europas grønneste lande. Baden-Württemberg er blandt Tysklands grønneste delstater. Vi har derfor samme nysgerrighed og drive i forhold til at udvikle og anvende nye grønne løsninger, siger Troels Ranis.

Baden-Württemberg har omkring 11 millioner indbyggere og har et klimamål om at reducere CO2-udledningen med 90 procent i 2050. Det kræver blandt andet investeringer i energinet og forbedringer af bygningsmassen. Dertil skal delstatens to a-kraftværker lukkes inden udgangen af 2022 til fordel for andre CO2-frie energikilder.

Energistyrelsens flereårige samarbejde med Baden-Württemberg bærer frugt.

- Danmarks erfaring inden for fjernvarme har indtil videre inspireret delstaten til at udarbejde varmeplaner for et stort antal kommuner. Og med denne uges besøg i Danmark af ministeren og en stærk gruppe af politiske og praktiske beslutningstagere inden for energi og miljø, kan vi lægge nye elementer til vores partnerskab. Vi forventer, at det vil give øget kontakt og kommercielle muligheder for vores medlemmer i fremtiden, siger Troels Ranis.

Læs også: Klimahensyn er konkurrenceparameter

Vi kan lære meget af Danmarks 40 års erfaringer med strategisk varmeplanlægning i deres byer. Franz Untersteller, miljø-, klima- og energiminister. Baden-Württemberg

Tre dages dansk inspirationstur

Delstatens miljø-, klima- og energiminister, Franz Untersteller, er på rundtur i Danmark den 28.-30. oktober for at se bæredygtige energiløsninger inden for energieffektivisering i byggeriet, industrien og vandsektoren. Besøget er arrangeret af Energistyrelsen, den danske ambassade i Berlin, State of Green og DI Energi.

- Et af vores mål med ændringen af vores klimabeskyttelseslov er at forbedre varmeforsyningen eller snarere varmeplanlægningen i større byer. Vi kan lære meget af Danmarks 40 års erfaringer med strategisk varmeplanlægning i deres byer, forventer Franz Untersteller.

Han ser samarbejdet mellem Danmark og Baden-Württemberg som en succes, fordi det hjælper begge parter i den grønne omstilling.

-  Vi agerer som strategiske partnere i arbejde med at bekæmpe klimaforandringerne. Vi deler vores udfordringer, men også vores innovative teknologier og løsninger med hinanden, og det er den eneste måde, hvorpå vi kan sikre, at vi kan efterlade en planet til vores fremtidige generationer, siger han i en pressemeddelelse.

Dan Jørgensen skriver under

Samarbejdet blev tirsdag understøttet af en ny grøn samarbejdsaftale mellem Franz Untersteller og Danmarks klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen. Aftalen fokuserer på erfaringsudveksling på myndighedsniveau med fokus på energieffektivisering i både bygninger og industri samt forbedring af effektiviteten i varmeforsyningen.

Dansk Industri og State of Green har også indledt et samarbejde i nabodelstaten Bayern med en afdeling i München.

- DI Energi har stor fokus på Tyskland, som er energibranchens største eksportland. I næste måned besøger DI Energis bestyrelse München. Her har DI netop etableret en fremskudt platform i form af Danish Cleantech Hub. Målet er at styrke branchens partnerskab og eksport til det sydlige Tyskland, forklarer Troels Ranis.

Læs også: Dansk Industri i tysk offensiv

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Troels Ranis

Troels Ranis

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 3683
  • Mobil +45 2328 5056
  • E-mail trra@di.dk

Relateret indhold