11.10.19 DIB Nyheder

DI: Udenlandske virksomheder bringer ny viden med sig

Nye tal fortæller, at 2,5 procent af virksomhederne i Danmark er udenlandsk ejede. Det bringer uvurderlig viden til Danmark, mener DI.

Danmarks Statistik har offentliggjort tal for udenlandsk ejede virksomheder, der opererer i Danmark. Der er blot 2½ procent udenlandsk ejede virksomheder, som  står for 21 procent af beskæftigelsen og 24 procent af omsætningen. Tallene vedrører 2017.

- De udenlandsk ejede virksomheder er vigtige for dansk økonomi. Der er ikke så mange af dem, idet de kun tegner sig for 2½ procent af alle virksomheder. Men de er er store og har en relativt høj produktivitet, så mere end hver femte på det danske arbejdsmarked er beskæftiget i en udenlandsk ejet virksomhed. De tegner sig tilmed for næsten en fjerdedel af omsætningen i Danmark, så det er virksomheder, vi skal værne om, siger Morten Granzau, cheføkonom i DI.

Og det er ikke kun på arbejdsmarkedet, at de udenlandsk ejede virksomheder spiller en stor rolle for Danmark.

- Ud over deres store betydning for produktion og beskæftigelse, så bringer de udenlandske virksomheder vigtig viden til Danmark. Viden, som er med til understøtte salget af højkvalitetsprodukter fra Danmark, siger Morten Granzau.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold