Frank Jensen (S), overborgmester  i Københavns Kommune, og adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, Dansk Industri, byder velkommen til ny formand for C40 Eric Garcetti, borgmester i LA, i Industriens Hus.

Foto: Lars E. Andreasen
10.10.19 DIB Nyheder

En fjerdedel af verdens økonomi samlet til klimamøde i Industriens Hus

Borgmestre fra London, Los Angeles, Stockholm og Johannesburg var blandt talerne, da C40 World Mayors Summit holdt møde om fremtidens klimapartnerskaber i Industriens Hus.

Borgmestre, viceborgmestre, embedsmænd og andre aktører fra 90 af verdens ledende byer er i denne uge samlet i København til begivenheden C40 World Mayors Summit 

Tilsammen repræsenterer C40-byerne  mere end 700 millioner borgere og – hold nu fast - en fjerdedel af den globale økonomi. I København er de samlet for at tale om fremtidens klimaløsninger og hente inspiration fra hinanden og danske løsninger fra kommuner, regioner og virksomheder.

- Det er et unikt arrangement for Danmark og for danske virksomheder. Hverken byer eller virksomheder kan løse klimaudfordringerne alene og her bliver der ikke alene talt om planer, her bliver der gjort noget ved det i konkrete partnerskaber og udveksling af viden, siger adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, Dansk Industri (DI).

Læs også: Erhvervslivets Klimaalliance har et juleønske: En klimalov med klare mål

Vi er nået langt i vores klimaindsats i København. Og det kan vi ikke mindst takke jyske virksomheder som Grundfos og Danfoss for Frank Jensen (S) overborgmester i Københavns Kommune

Præsenterede 2030 plan

Lars Sandahl Sørensen holdt åbningstalen ved den del af programmet, der torsdag løb af stablen i Industriens Hus. Her præsenterede direktøren blandt andet borgmestrene for den 2030-plan, som Dansk Industri netop har lanceret, og som indeholder beregninger for, hvordan Danmark kan arbejde hen mod 70 procent reduktion af CO2-udledningen samtidig med, at dansk vækst og velstand udvikles positivt.

- Vores plan har især fokus på tre hovedelementer. Energieffektivitet, vedvarende energi og elektrificering. DI’s medlemsvirksomheder er dybt engageret i at skabe den udvikling, der skal til for at minimere konsekvenserne af klimaforandringerne. I Danmark gør vi det i tæt partnerskab med det offentlige, og det er sådanne partnerskaber, der skal drive udviklingen af en grøn fremtid globalt, sagde Lars Sandahl Sørensen.

Læs også: Sandahl: Klimaindsats er en af fire grundsten for Danmarks fremtid

Vi skal dele verdens bedste løsninger

Resten af dagen i Industriens Hus trådte profiler fra Stockholm, London, Los Angeles, Johannesburg og en række andre byer op på scenen sammen med virksomhedsledere fra internationale virksomheder som DELL Technologies og McKinsey samt danske virksomheder som Ørsted, Carlsberg, Rambøll og Danfoss.

Det skete i en række sessioner, der behandlede emner som vand, bygninger, mobilitet, energieffektivitet og grøn energi. Alt sammen bundet sammen af meninger om, hvordan verden bedst lykkes med at indgå partnerskaber, der fremmer grøn omstilling.

Eller som Jens-Peter Saul, CEO i Rambøll sammenfattede det:

- Vi er en rådgivningsvirksomhed. Vores fornemste opgave består i at identificere verdens bedste løsninger og hjælpe vores kunder med at implementere dem.

Læs også: COWI: Fri data baner vej for klimamål

Danmark bokser over sin vægtklasse

Dagen i Industriens Hus blev afsluttet med taler af Københavns overborgmester Frank Jensen og Eric Garcetti, borgmester i Los Angeles.

- Vi er nået langt i vores klimaindsats i København. Og det kan vi ikke mindst takke jyske virksomheder som Grundfos og Danfoss for. København er og skal fortsat være et grønt laboratorium, hvor vi udvikler morgendagens løsninger i samarbejde med danske virksomheder. Derfor har det også glædet mig at se, Dansk Industri komme frem med en 2030-plan med fokus på klima og grøn udvikling, sagde Frank Jensen.

Han blev suppleret af Eric Garcetti, borgmester i LA, der overtager formandsposten i C40.

- C40 World Mayors Summit er en historisk begivenhed, der ikke ville have været det samme uden det danske. I sætter på mange måder barren internationalt og bokser langt over jeres vægtklasse, når man tænker på jeres størrelse, sagde borgmesteren.

Han understregede samtidig, at øget samarbejde med virksomheder vil have hans fokus som formand.

- Lad det næste årti blive handlingens årti. Og lad os sætte målet længere væk, end vi kan se, vi kan nå det, sluttede Eric Garcetti.

Læs også: Dan Jørgensen: Virksomheder afgørende for grøn succes

Fakta

C40

C40 er et netværk af verdens “megacities” der forpligter sig til at adressere klimaforandringerne. Netværket understøtter samarbejde og vidensdeling mellem byer, der kan drive meningsfuld, målbar og bæredygtige initiativer mod klimaforandringer.

https://www.c40.org/

World Mayors Summit i København

Skal fremvise eksepler på, hvordan byer allerede arbejder for at levere på deres bidrag til klimaløsninger, der sikrer en bæredygtig, sundere, fleksibel og inkluderende fremtid.

https://c40summit2019.org/

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Jens Holst-Nielsen

Jens Holst-Nielsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3017
  • Mobil +45 2060 6986
  • E-mail jhn@di.dk

Relateret indhold