Flyveturen kan i fremtiden ske med brændstof fremstillet af organisk materiale kombineret med hydrogen fra elektrolyse.

29.10.19 DIB Nyheder

I 2027 kan du flyve på kolort

Allerede i 2027 kan verdens flyvemaskiner få adgang til brændstof baseret primært på organisk materiale som kolort og husholdningsaffald, viser ny rapport. Brændstoffet vil være meget nær klimaneutralt.

Gylle fra husdyr, madrester fra husholdninger kombineret med hydrogen fra elektrolyse kan blive til fremtidens meget nær klimaneutrale flybrændstof. Det viser en ny rapport, som den nordiske luftfartsbranche har fået udarbejdet i samarbejde med Syddansk Universitet (SDU) og rådgivningsvirksomheden Niras.

Brændstoffet kan produceres i global skala allerede i 2027 forudser rapporten.

- Dansk Luftfart er fremme i skoene med den grønne omstilling. Vi har meget ambitiøse mål, og der er behov for handling. Denne rapport viser, at der er begrundet håb om at få indfriet forventningerne. Vi ser frem til at få sat yderligere fart på udviklingen i regeringens kommende klimapartnerskaber, siger branchedirektør Michael Svane, Dansk Industri (DI).

Læs også: Erhvervslivets Klimaalliance har et juleønske: En klimalov med klare mål

Fuldskalaanlæg bygges i 2025

Rapporten sigter efter, at der skal bygges et fuldskalaanlæg i 2025, hvorefter der vil kunne leveres biobrændstof i store mængder i 2027.

- Det er gode nyheder, der kommer med denne rapport. Dansk Luftfart har foreslået, at der bliver etableret en klimafond, der kan være med til at finansiere dansk luftfarts bæredygtige omstilling. De teknologier, der er vurderet i denne rapport, skal jo bare produktionsmodnes og der skal skabes en effektiv forsyningskæde til lufthavnene, så er vi kørende. Det er netop den type af aktivitet, der skal ligge i klimafonden, siger Michael Svane.

Læs også: En fjerdedel af verdens økonomi samlet til klimamøde i Industriens Hus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Michael Svane

Michael Svane

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 4652
  • Mobil +45 4036 1348
  • E-mail misv@di.dk

Relateret indhold