København scorer blandt andet højt på sikkerhed, fravær af korruption, smarte teknologiske løsninger, adgang til grønne arealer, jobsøgningsværktøjer, adgang til gode skoler, adgang til grønne områder og et erhvervsliv der skaber nye jobs.

04.10.19 DIB Nyheder

København er verdens 5. smarteste by

Danmarks hovedstad København er verdens 5. smarteste by. Byen scorer højt på sikkerhed, smarte teknologiske løsninger, adgang til grønne områder og borgerservice, viser ny liste med 102 byer fra hele verden. Det kan vi godt være stolte af, mener DI.

På en liste af 102 byer fra hele verden er København den 5. smarteste. Det fremgår af Smart Cities Index, som er udarbejdet af IMD World Competitiveness Center og Singapore University for Technology and Design (SUTD).

Listen er den eneste globale undersøgelse baseret på borgernes vurderinger, og København scorer blandt andet højt på sikkerhed, fravær af korruption, smarte teknologiske løsninger, adgang til grønne arealer, jobsøgningsværktøjer, adgang til gode skoler, adgang til grønne områder og et erhvervsliv der skaber nye jobs.

- Vi kan være rigtig stolte af den flotte placering, der vidner om at borgerne er glade for vores hovedstad, siger Allan Sørensen, chefanalytiker i Dansk Industri (DI).

Læs også: Ny metro sender 100 buschauffører i skole


Savner erhvervsvurdering

Han mener, der er flere områder i Smart Cities indekset, som er relevante for virksomheder.

- Det gælder for eksempel kollektiv trafik, uddannelsesniveau og nye jobs, hvor København også får gode resultater i vores undersøgelse. København klarer sig også flot på områder som bredbåndsdækning og dækning med mobilt bredbånd, som er vigtige forudsætninger for at være i front som digital storby, siger Allan Sørensen.

Københavns smarte løsninger med apps der gør genbrug muligt, online lægeaftaler, online rejseprogrammer og billetsalg som gør offentlig transport nemmere, og platforme hvor borgere kan komme med idéer, vurderes også højt i indekset.

Til gengæld inkluderer Smart Cities undersøgelsen ikke erhvervslivets vurdering, hvilket ærgrer Allan Sørensen.

- DI’s egen undersøgelse af Lokalt Erhvervsklima, der er baseret på virksomhedernes vurdering, viser, at København på flere områder kan lade sig inspirere af andre danske kommuner. Dette gælder eksempelvis jobcentrenes samarbejde med virksomhederne eller ved information og dialog mellem kommunen og virksomhederne. Her behøver København ikke kun kigge på internationale storbyer, men kan hente inspiration herhjemme, siger Allan Sørensen.

Læs også: Thisted hopper højt i erhvervsvenlighed

Fakta

Placeringer på Smart Cities indeks

1.Singapore

2.Zurich

3.Oslo

4.Geneve

5.København

6.Auckland

7.Taipei

8.Helsinki

9.Bilbao

10.Düsseldorf

102. Lagos

Kilde: 

https://www.imd.org/smart-city-observatory/smart-city-index/

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold