Virksomhederne har taget SoMe til sig. Udover rekruttering bruger tre ud af fire sociale medier til markedsføring, behandling af kundereaktioner m.m. For fem år siden var det kun hver anden virksomhed.

07.10.19 DI Business Nyheder

Virksomhederne ❤️ SoMe til rekruttering

Klik, like, del, følg, ansæt. Danske virksomheder har på fem år fordoblet deres brug af sociale medier til rekruttering. Især de små industrivirksomheder er kommet med på SoMe-vognen.

54 procent af danske virksomheder bruger nu sociale medier som Facebook og LinkedIn til at finde nye medarbejdere.

Det er mere end en fordobling sammenlignet med for fem år siden, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

- Det er en imponerende udvikling og tydeligt, at virksomhederne ikke er bange for at bruge teknologien dér, hvor den giver værdi - og det gør den jo blandt andet i forbindelse med rekruttering, siger Christian Hannibal, digitaliseringspolitisk chef i Dansk Industri (DI).

Læs også: DI ser frem til Vestagers digitale planer

De små og traditionelle rykker

Særligt de mindre virksomheder (10 – 49 medarbejdere) har de seneste fem år satset på andet end jobcentre og jobannoncer på tryk og har mere end fordoblet deres brug af SoMe til rekruttering – fra 22 procent til 49 procent siden 2014.

- SMV’erne har i den grad fået øjnene op for, at sociale medier ikke bare er noget for de få. Det er noget for de mange og et godt sted at møde især de unge, siger DI’s digitaliseringspolitiske chef.

Ifølge tallene fra Danmarks Statistik er det desuden de traditionelle erhverv som industri, bygge og anlæg, der har tredoblet søgningen efter nye folk på sociale medier de seneste fem år.

- Konkurrencen om de dygtige medarbejdere er benhård for tiden. Det er derfor gode nyheder, at også de virksomheder, der skal blive mere digitale, hvis de skal konkurrere i den digitale tidsalder, søger nye rekrutteringsveje, siger Christian Hannibal.

Læs også: Vi giver børn kørekort til sociale medier

Christian Hannibal

Digitaliseringspolitisk chef

  • Direkte +45 3377 3349
  • Mobil +45 2064 4872
  • E-mail chhn@di.dk

Relateret