Anders Fæste, adm. direktør i Boston Consulting Group skriver i et debatindlæg om tre ting, der bliver afgørende for virksomheders succes eller fiasko i 2020erne.

Foto: BCG
25.11.19 DIB Nyheder

3 ting bliver afgørende for succes i 20’erne

Virksomheder er nødt til at fokusere på kønsdiversitet og hyre medarbejdere fra forskellige nationaliteter og uddannelsesmæssige baggrunde. Samfundsværdi, fantasi og diversitet bliver afgørende for, om virksomheder får succes i 2020’erne, skriver Anders Fæste, adm. direktør i Boston Consulting Group i et debatindlæg.

En ny geopolitisk dagsorden, demografiske skift, klimaforandringer og teknologisk udvikling. Snart går vi et nyt årti i møde og allerede nu, har vi fået en forsmag på, hvad der venter os i 2020’erne:

Accelererende forandring og usikkerhed på alle parametre.

Det presser virksomhederne, der for alvor skal kæmpe for at overleve – og vinde – i det næste årti. Og øverst på alle toplederes agenda er spørgsmålet om, hvordan de får succes i 2020’erne. Det har vi i Boston Consulting Group undersøgt i en ny rapport.

Konklusionerne er, at teknologi vil ændre radikalt på måden, som mennesker og maskiner arbejder sammen på. Det vender op og ned på arbejdsgange og traditionelle konkurrenceparametre såsom omkostning, kvalitet og kompetencer.

I stedet identificerer rapporten nye målestokke, der bliver kritiske for succes og afgørende for virksomheders overlevelse. Ud fra disse er vi kommet frem til tre helt essentielle anbefalinger til nordiske topledere:

1. Konkurrer på fantasi, idéer og innovation.

Hastigheden af forandringer er skruet så højt i vejret, at virksomheder er nødt til at gentænke alt i forretningen – fra de organisatoriske strukturer, til deres produkter, services og interne processer. Det kræver, at virksomheder gør plads til fantasien og giver medarbejdere tid til inspiration og idéer. Virksomheder skal desuden tage ny teknologi til sig og kombinere menneskelig og kunstig intelligens for at låse op for en helt ny innovationskraft.

2. Omfavn diversitet i teams

Talrige studier viser, at mangfoldighed driver værdiskabelse, vækst og innovation. Det står klart, at virksomheder med en mangfoldig og inklusiv kultur præsterer bedre end dem uden. Mangfoldige teams er mere kreative og er bedre til at implementere forandring. Her har Danmark lang vej endnu. Modsat generelle opfattelser er Danmark langt bagud i forhold til at skabe balance mellem kønnene. Virksomheder er derfor nødt til at fokusere på kønsdiversitet og desuden hyre medarbejdere fra forskellige nationaliteter og uddannelsesmæssige baggrunde.

3. Skab både forretnings- samt samfundsværdi

Bæredygtighed og ansvarlighed kommer til at fylde meget mere på toplederens agenda. Virksomheder skal ikke blot fokusere på kortsigtede finansielle resultater, men også på at skabe en positiv indflydelse og værdi i samfundet. Vi ser, at dette i højere grad bliver et krav fra investorer, medarbejdere, og omverdenen. Samtidig bidrager et fokus på samfundsmæssig værdi til performance, værdiskabelse og vækst. Nordiske virksomheder er allerede førende på området, men kan ikke længere adskille dette fra forretningen.

Alt i alt går vi en helt ny konkurrencebane i møde, og det bliver dem, som hurtigst indser spillereglerne og tilpasser sig disse, der vil få succes.

Læs rapporten her

DI Debat

Her kommer medlemmer til orde med synspunkter om vigtige emner for deres virksomhed.

Debatindlæg kan blive bragt her i magasinet, i DI Business’ daglige nyhedsbrev og på di.dk

Vi forbeholder os retten til at udvælge og beskære indlæg i forhold til pladshensyn og relevans. Du kan sende dit indlæg til redaktør Uffe Hansen på ufha@di.dk eller ringe på 3377 3888 for yderligere info.

 

Synspunkter på DI Debat er ikke nødvendigvis udtryk for DI’s holdning.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Henriette Søltoft

Henriette Søltoft

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3654
  • Mobil +45 2088 3919
  • E-mail hes@di.dk

Relateret indhold