Henrik Føhns er vært i podcasten Techtopia, der denne gang fejrer internettets 50 års fødselsdag.

04.11.19 DIB Nyheder

50 år med internettet - en pionèr gør status

Podcast: Internettet startede som et netværk for universiteter. Internetpionèr Brad Templeton, der opfandt DOT i dotcom, gør status nu - 50 år senere.

Hvordan og hvorfor er internettet forandret fra at være landet med muligheder og frihed til at blive et forum for datakapitalisme og overvågning? Og hvordan genvinder vi vores privatliv og ytringsfrihed i fremtiden? Hvordan sikrer vi vores sociale værdier i en digital tidsalder?  Og hvordan kan erfaringer fra fortidens internet hjælpe os?

Techtopia fejrer 50 år med internettet, der har daget vejen fra universitetsnetværk til hippieanarki, hyperkommercialisme og nu overvågningsøkonomi. Internetpionér Brad Templeton er kendt, som manden, der opfandt the DOT i dotcom. Han hjælper os med fejringen.

Brad  var en del af det tidlige USENET, hvor åbne diskussioner fandt sted tilbage i 1980'erne. Han var med fra  dotcom-æraens start og siden en del af ledelsen af Electronic Frontier Foundation (EFF), der kæmper for grundlæggende menneskerettigheder og ytringsfrihed på internettet.

For at undgå at blive alt for dystopisk vil Brad Templeton også genfortælle et par vittigheder fra nyhedsgruppen rec.humor.funny, som han administrerede i Usenets gyldne tider.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Christian Hannibal

Christian Hannibal

Digitaliseringspolitisk chef

Relateret indhold