Kom frit frem. Virksomhederne mangler højt kvalificeret arbejdskraft. Den kan komme fra udlandet - hvis de kan finde Danmark. Nyt projekt skal hjælpe.

25.11.19 DIB Nyheder

53 mio. kr. skal skaffe talenter til Danmark

For få internationale medarbejdere kender til karrieremuligheder herhjemme. ”Talent til Danmark-projektet” og 53 mio. kr. skal skaffe flere højtuddannede udlændinge til virksomhederne. Godt med et langsigtet projekt med power, mener DI, der er partner.

Flere dygtige, internationale medarbejdere skal få øje på Danmark som et godt sted at søge arbejde i.

Derfor har Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse under Erhvervsstyrelsen netop bevilliget næsten 40 millioner kroner til et nyt projekt, der har fået navnet ’Talent til Danmark'. 

- Den store internationale konkurrence om højtkvalificeret arbejdskraft betyder, at Danmark skal øge indsatsen for at tiltrække og fastholde internationale talenter, for at gøre sig gældende – og det er netop hvad Talent til Danmark har til formål, siger chef for DI Global Talent Linda Duncan Wendelboe.

læs også: Overraskende mange private job

Hjælp til SMV’er

Med medfinansiering fra diverse partnere, heriblandt Dansk Industri, når den samlede finansiering til Talent til Danmark op på 52,8 millioner kroner. 

Chefen for DI Global Talent fortæller, at pengene – udover tiltrækning – skal bruges på blandt andet at hjælpe virksomhederne med at tage godt imod de internationale medarbejdere, så de føler sig velkomne og har lyst til at blive.

Der kommer også særligt fokus på SMV’erne. Vi skal synliggøre Danmarks mange små og mellemstore virksomheder over for internationale kandidater - og hjælpe SMV’erne til international rekruttering. Linda Duncan Wendelboe, Chef for Medlemsrelationer og SMV-indsatser

Læs også: Danmark er verdens næstbedste talentudvikler

Oplagt at holde fast i studerende

Talent til Danmark-projektet har Copenhagen Capacity som projektejer. Der er i alt 29 partnere, en styregruppe med 6 partnere - herunder DI – og bevilling til at køre i tre år.

Chefen for DI Global Talent glæder sig til at komme i sving.

- Vi har længe efterspurgt strategisk investering i talenttiltrækning på nationalt niveau og et tættere samarbejde mellem de forskellige aktører. Der er brug for langsigtede projekter med bred opbakning og stor gennemslagskraft til gavn for virksomheder i hele Danmark, siger Linda Duncan Wendelboe.

Projektet skal også arbejde med fastholdelse af internationale studerende. Og det er særligt positivt for Danmark, hvis flere af dem kan fastholdes.

- Der er tale om en gruppe talenter, der allerede har valgt at tage til Danmark, så det er oplagt at intensivere fastholdelsen og inkludere for eksempel karriereprogrammer, matchmaking events og digital startpakke, siger DI’s chef for Global Talent.

Foruden tilskud til Talent til Danmark giver Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse også støtte til Go Vest, som skal matche lokale virksomheder med udenlandske dimittender fra blandt andet Aarhus Universitet og Aalborg Universitet. Samt til Future talent, der opererer på Fyn, i Syddanmark og Midtjylland og til indsatsen Moving Global Talent. Begge projekter ledes af Work-Live-Stay Southern Denmark.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Linda Duncan Wendelboe

Linda Duncan Wendelboe

Chef for Medlemsrelationer og SMV-indsatser

  • Direkte +45 3377 3906
  • Mobil +45 9398 8050
  • E-mail lidw@di.dk

Relateret indhold