11.11.19 DIB Nyheder

Britisk økonomi i fremgang trods kaotisk brexit-forløb

Nye tal: Britisk økonomi holder skindet på næsen trods det politiske tumult og de store usikkerhedsmomenter, der i disse år præger Storbritannien. De danske eksportvirksomheder kan dog mærke bølgeskvulpene hen over Nordsøen, siger DI’s chefanalytiker.

Britisk økonomi voksede med 0,3 procent i tredje kvartal. Over det seneste år er britisk økonomi vokset med 1,0 procent, hvilket er den laveste vækst siden 2010. Det viser tal fra U.K. Office for National Statistics.

- Briterne afværger truslen om recession. På trods af det kaotiske brexit-forløb var der fremgang i britisk økonomi i tredje kvartal, siger Allan Sørensen, chefanalytiker i Dansk Industri (DI).

- Storbritannien er dog ikke helt upåvirket af det meget langstrakte og kaotiske forløb om brexit. Briterne oplever lige nu den laveste vækst siden 2010. Der er tilbagegang i investeringerne, men forbrugerne holder liv i økonomien, siger Allan Sørensen.

- Investorerne holder på pengene på grund af usikkerheden omkring brexit. Usikkerheden har især fået virksomhederne til at udskyde store investeringer i maskiner og udstyr, hvilket også afspejler sig i dagens eksporttal, siger Allan Sørensen.

- Der er over de seneste uger taget skridt i retning af et mere ordnet brexit. Det kan forhåbentlig dæmpe usikkerheden og skabe et fornyet momentum i britisk økonomi, siger Allan Sørensen.

Den danske eksport til Storbritannien er faldet med otte procent i 2019.

- Virksomheder, der eksporter til Storbritannien, er desværre allerede ramt af kaosset omkring brexit. Det skyldes usikkerhed, lav vækst og det svage pund. I fremtiden venter nye udfordringer, når Storbritannien træder ud af det indre marked, siger Allan Sørensen.

Storbritannien er Danmarks fjerdestørste eksportmarked. Briterne købte sidste år danske varer og tjenester for 113 mia. kr.

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold