18.11.19 DIB Nyheder

Computerspil er mere end Fortnite og Counterstrike

Podcast: Minecraft er måske det mest kendte eksempel på den store underskov af kunstneriske digitale spil. Computerspilsforsker Jesper Juul fortæller til Techtopia om indie spillenes udvikling og historie.

Computerspil er meget mere end Fortnite og Counterstrike. Der findes en stor underskov af mere kunstneriske digitale spil - de såkaldte indie games.

Håndlavede pixels er spilbranchens dogmefilm. Et indie spil er oftes lavet af få personer på et lille budget og kan sammenlignes med uafhængige pladeselskaber eller arthouse film. De har som regel deres eget kunstneriske udtryk, der ligger fjernt fra store, dyre mainstream spil.

Minecraft er måske det mest kendte eksempel på et indie game. Lavet af én mand i Stockholm, men sidenhen populært blandt millioner og købt af Microsoft, hvilket forgyldte skaberen.

Computerspilsforsker Jesper Juul har skrevet ny bog om indie spillenes udvikling og historie. Den bærer titlen ”Handmade Pixels”.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Christian Hannibal

Christian Hannibal

Digitaliseringspolitisk chef

Relateret indhold