Vært på podcast Techtopia kigge i de næste to udsendelser nærmere på de mange data, som virksomheder, offentlige myndigheder, spiontjenester eller hackere har på dig - og er klar til at bruge.

25.11.19 DIB Nyheder

En kødsæk data eller tid til human teknologi?

I denne og den næste udgave af podcast Techtopia kan du møde mennesker, som vil forandre datasamfundet til det bedre - samt en enkelt techgigant, som er vågnet og har opdaget sit samfundsansvar. Vi lægger ud med Aza Raskin fra Center for Humane Technology.

Måske har du aldrig rigtig tænkt over det, men du er altså bare en kødsæk af data, som man kan analysere på alle mulige leder og kanter.

Resultatet af analysen kan bruges af virksomheder, offentlige myndigheder, spiontjenester eller hackere til sælge dig ting, overvåge dig, manipulere dig politisk eller måske hjælpe dig til at holde styr på din motion og dit helbred.

Hvis du aldrig har tænkt over det, så har du et problem. Så har  du formodentlig ikke forstået det datasamfund vi lever i - men bare rolig - Techtopia er her i din øresnegl for at hjælpe dig.

I denne og den næste udgave af podcasten kan du nemlig møde et par mennesker, som vil forandre datasamfundet til det bedre samt en enkelt techgigant, som er vågnet og har opdaget sit samfundsansvar.

I podcast Techtopia #133 lægger ud med Aza Raskin fra Center for Humane Technology.

Han er medstifter af Center for Humane Technology, der fokuserer på den digitale opmærksomhedskrise og at tilpasse teknologi til mennesker og ikke omvendt. Aza Raskin har arbejdet hos Mozilla, Massive Health, Songza.com og Humanised. Han har desuden opfundet "the infinite scroll", der gør det muligt at scrolle ned af en webside i uendelighed, hvilket er et eksempel på den teknologi, han nu gør oprør mod.

Medvirkende:
Aza Raskin, cofounder, Center for Humane Technology

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Karen Witt Olsen
Skrevet af:

Karen Witt Olsen

Christian Hannibal

Christian Hannibal

Digitaliseringspolitisk chef

Relateret indhold