FLSmidth har aktiviteter over hele verden, og selskabet er med sine 11.400 medarbejdere til stede i mere end 60 lande. FLSmidth omsatte i 2018 for DKK 18,8 mia.

Foto: FLSmidth
06.11.19 DIB Nyheder

I 2030 vil FLSmidth give kunderne nuludledning

FLSmidth’s cement- og minekunder skal i 2030 have mulighed for at vælge løsninger, der sænker deres CO2-udledning og vandspild til et rundt nul.

Hvis to graders-målet fra Parisaftalen skal opfyldes, skal CO2-udledningen fra cementindustrien nedbringes med 24 procent frem mod 2050, mens produktionen af cement forventes at stige med 12-23 procent.

Det er blandt årsagerne til, at cement- og minevirksomheden FLSmidth nu lancerer MissionZero, der skal reducere emissioner markant i cement- og mineindustrierne.

- Økonomisk vækst, urbanisering og et stigende befolkningstal øger behovet for infrastruktur som boliger, skoler, hospitaler og veje. Desuden stiger efterspørgslen på moderne bekvemmeligheder som aircondition, elapparter og telefoner. Hertil kommer øget efterspørgsel på elbiler og vind- og solenergi. Alt sammen kræver cement og mineraler. Derfor vil vi bidrage til at øge produktionen og samtidig drive udviklingen mod nul emission, siger Thomas Schulz, Group CEO, FLSmidth i en pressemeddelse.

Læs også: 70 grønne forskningsprojekter afvist årligt

Som førende aktør inden for cement- og mineindustrien har vi et ansvar for at fremskynde indførelsen af bæredygtige løsninger Thomas Schulz, Group CEO, FLSmidth

70 procent kan nås med kendte muligheder

FLSmidth vurderer, at selskabet kan reducere udledningen af CO2 pr. kilo cement med ca. 70% frem mod 2030 ved at udnytte de muligheder, der ligger i eksisterende teknologier og innovationsprojekter samt forskning og udvikling, der i dag er på et tidligt stadie.

Herudover vil FLSmidth fremskynde udviklingen af løsninger, som kan lukke det resterende hul på 30 procent. Disse løsninger eksisterer ikke i dag – og FLSmidth vil aktivt søge videnspartnerskaber med andre virksomheder og leverandører med henblik på at samudvikle løsninger.

- MissionZero går et skridt videre, end hvad der er muligt i dag, og kræver et paradigmeskifte inden for samarbejde og nyskabelse blandt industriens aktører. Som førende aktør inden for cement- og mineindustrien har vi et ansvar for at fremskynde indførelsen af bæredygtige løsninger, siger Thomas Schulz.

Læs også: Grønne patenter skæpper i kassen

Nul vandspild i mineprocesser

Samtidig med CO2-målsætningen vil FLSmidth også tilbyde virksomhedens mine-kunder løsninger, der reducerer vandspildet til nul. 

Det skyldes blandt andet, at den globale efterspørgsel efter vand forventes at overstige de tilgængelige ressourcer med 40 procent i 2030, og minedrift efter blandt andet kobber er en af de industrier, der kan komme i bekneb.

- Vi forpligter os til vores hidtil mest ambitiøse mål, fordi det er nødvendigt, fordi det er god forretning, og fordi det giver os en konkurrencefordel. Vi er den foretrukne samarbejdspartner inden for bæredygtig produktivitet, og vi står stærkt rustet til at håndtere de udfordringer, som vores kunder står over for, f.eks. stigende omkostninger, strammere regulering og øgede samfundsmæssige forventninger, siger Thomas Schulz.

Læs også: I 2027 kan du flyve på kolort

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Fakta

FLSmidths MissionZero

Mål på cementområdet:

FLSmidth vil udvikle løsninger, der giver kunderne mulighed for at drive cementfabrikker med:

• nul emissioner

• 100% brændstoferstatning

• nul ressourcespild

Mål på mineområdet

FLSmidth vil udvikle løsninger, der giver kunderne mulighed for at drive mineprocesser med:

• nul vandspild

• nul emissioner

• nul energispild

 

Fakta

Cementproduktion er i dag kilde til 7% af verdens samlede CO2-udledning

I løbet af de seneste 20 år er det globale forbrug af cement steget med 278%

I takt med stigningen i verdens befolkningstal og den øgede urbanisering ventes den globale CO2-udledning fra cementproduktion at stige med 4% frem mod 2050

Hvis to graders-målet fra Parisaftalen skal opfyldes, skal udledningen nedbringes med 24% frem mod 2050, alt imens produktionen af cement forventes at stige med 12-23%

løbet af de seneste 20 år er det globale forbrug af kobber, der f.eks. anvendes i elektrisk udstyr, steget med 185%

I f.eks. Chile udgjorde det gennemsnitlige vandforbrug i mineindustrien i 2014, 5,6 liter pr. sekund pr. kiloton kobber, svarende til 175m3 vand per ton kobber

Kilde: FLSmidth

Svend-Erik Jepsen

Svend-Erik Jepsen

Fagleder, Vand & Klimatilpasning

  • Direkte +45 3377 3685
  • Mobil +45 2949 4407
  • E-mail sej@di.dk

Relateret indhold