Lars Saquero Møller  er ældste søn af Niels Ingemann Møller, der  ejer Ingemann Gropup

Foto: Thomas Arnbo
15.11.19 DIB Nyheder

”Jeg har altid vidst, vi ikke ville få virksomheden forærende”

Lars Saquero Møller blev i 2004 ansat i Ingemann Components som trainee. På samme vilkår som alle andre. – Jeg ville gerne ind i salg og forretningsudvikling, så det var en ret naturlig beslutning for mig at begynde i virksomheden, siger den ældste søn af Niels Ingemann Møller.

To regler har i familievirksomheden Ingemann Group været styrende for, hvordan man både er i familie og arbejder sammen. Og familie kommer altid først. Dernæst kommer arbejdet. Det er den rækkefølge, familien prioriterer i, hvis der opstår uenigheder.

– Niels har altid haft mit og mine søskendes liv med i overvejelserne i forhold til generationsskifte. Det skal passe ind i vores liv. Ellers kan det ikke lade sig gøre, siger Lars Saquero Møller.

Læs også: ”Vi skal stadig kunne mødes til søndagsfrokost”

Ingen rabat på krav eller løn

Lars Saquero Møller har længe tænkt på muligheden for at overtage sin del af virksomheden. Han har også haft holdningen, at der ikke findes noget værre for en virksomhed end inkompetente ledere, der kun har jobbet på grund af deres efternavn.

– Jeg har altid vidst, at vi nok ikke ville få virksomheden forærende. Det har været vigtigt for både min far og for os børn, at vi har både evnerne og interessen for at drive virksomheden. Der er ingen fribilletter, siger han.

Det er et kriterie, at børnene skal arbejde lige så hårdt eller hårdere end deres kollegaer, men det betyder også, at der ikke bliver givet rabat på lønnen.

– Det har altid været klart, at vi skal kunne helt det samme som andre medarbejdere, men også have den løn, vi kunne få i en lignende stilling på en anden virksomhed.

Ingemann Components har netop åbnet et salgskontor i Berlin. Og målet inden for de næste fem år er at være førende leverandør af belysningskomponenter i Europa – et marked i kraftig vækst. Niels Ingemann Møller efterlader en virksomhed, hvor der er styr på sagerne. Men der er samtidig nok at tage fat på for næste generation.

Læs også: Større regning på generationsskifte bremser væksten

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Kent Damsgaard

Kent Damsgaard

Politisk direktør

  • Direkte +45 3377 3090
  • Mobil +45 2585 3216
  • E-mail ked@di.dk

Relateret indhold