11.11.19 DIB Nyheder

Lav inflation giver råd til mere på singledag

Nye tal: Langt inde i det økonomiske opsving, der har begunstiget os danskere de seneste år, er inflationen stadig helt i bund. Når vi samtidig får fine lønstigninger, rækker lønchecken meget længere, siger DI’s cheføkonom, som samtidig ser den lave inflation som lidt af en gåde.

Inflationen var i oktober på bare 0,6 pct. Det betyder, at forbrugerpriserne kun voksede meget beskedent. Det er især prisstigningerne på tøj og flyrejser, som trækker priserne en smule op i oktober.

Det hænger bl.a. sammen med, at vintersæsonens nye kollektioner lander på butikshylderne, forklarer DI’s cheføkonom. Han undrer sig samtidig over, at inflationen kan være så lav så langt inde i en højkonjunktur.

- Når priserne stiger så svagt, som de gør, kan danskerne fortsat se frem til at kunne købe flere rejser og andre varer og tjenester for deres voksende lønninger. Pengene rækker jo længere, når lønnen stiger mere, end priserne gør, siger cheføkonom Morten Granzau, DI.

- De beskedne prisstigninger kommer primært fra tøj og flyrejser. Det hænger sammen med, at butikkerne har fået de nye dyre vinterjakker på hylderne, siger Morten Granzau.

- Selvom dansk økonomi stadig er i meget højt gear, er inflationen overraskende lav. Det er lidt af en gåde, siger Morten Granzau.

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold