Erhvervsminister Simon Kollerup er glad for den nye investeringsaftale, som han ser som en ny og innovativ måde at tiltrække EU-midler til investeringer i danske virksomheder.

Foto: Keld Navntoft
12.11.19 DIB Nyheder

Ny aftale sikrer danske virksomheder 2 mia. investeringskroner

Mere end 2 mia. kr. bliver øremærket til investering i danske virksomheder i ny aftale mellem Vækstfonden og Den Europæiske Investeringsbank. Pengene falder på et tørt sted, siger DI.

Et nyt investeringssamarbejde mellem Vækstfonden og Den Europæiske Investeringsbank (EIB) vil over de næste fem år bidrage med mere end 2 mia. kr. til risikovillige investeringer i små og mellemstore, danske virksomheder.

Det skriver Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

Erhvervsminister Simon Kollerup håber, at aftalen kan være med til at udvikle og fastholde danske virksomheder og arbejdspladser i Danmark.

- Aftalen skaber bedre rammer for, at de danske virksomheder kan fortsætte deres udvikling på dansk grund og ikke for eksempel behøver at tage til udlandet for at finde den nødvendige risikovillige kapital, siger Simon Kollerup i pressemeddelelsen.

Investeringsaftalen er den første af sin slags i Europa. Vækstfonden og EIB skyder hver 560 mio. kr. i samarbejdet.

De resterende penge kommer fra privat medfinansiering, som skal udgøre 50 procent af investeringerne. Det bringer investeringsbeløbet op på 2,24 mia. kr. i alt.

Læs også: Forsker: brug for private investeringer i plejeboliger

Kapital essentiel for SMV’ers potentiale

Ifølge direktør i Dansk Industri, Kent Damsgaard, er det penge, der falder på et tørt sted.

- Det danske marked for risikovillig kapital er ikke særlig stort på grund af den hårde kapitalbeskatning. Derfor er aftaler som denne et rigtig fint plaster på såret og kan være med til at sikre de nødvendige investeringer i nye og mindre virksomheder, siger han.

Danmark ligger under gennemsnittet i EU i forhold til andelen af innovative SMV’er. Derfor er risikovillige investeringskroner vigtige for vækstpotentialet.

- Det er helt essentiel kapital, som iværksætterne her har fået adgang til. Uden den fornødne risikovillighed vil rigtig mange nye og mindre virksomheder ikke kunne udfylde deres potentiale, siger Kent Damsgaard.

De enkelte investeringer vil være målrettet SMV’er, være i størrelsesorden 5-20 mio. euro og vil løbe over de næste fem år.

Læs også: DI roser politikere for at give flere penge til grøn forskning

Kent Damsgaard

Kent Damsgaard

Politisk direktør

  • Direkte +45 3377 3090
  • Mobil +45 2585 3216
  • E-mail ked@di.dk

Relateret indhold