21.11.19 DIB Nyheder

Optimistiske forbrugere op til Black Friday

Nye tal: Stort set uændret forbrugertillid, viser nye tal fra Danmarks Statistik

Med knap en uge til den store årlige forbrugsfest, Black Friday, ser det ud til at danskerne stadig er optimistiske med hensyn til privatøkonomien. Det viser nye tal i dag fra Danmarks Statistik.

- Forbrugernes privatøkonomi er blevet styrket bl.a. på grund af låneomlægninger til lavere renter. Men internationale risici for danske virksomheder og arbejdspladser betyder, at forbrugernes optimisme hviler på et spinkelt grundlag, siger cheføkonom Morten Granzau, DI.

Dagens tal fra Danmarks Statistik viser, at Forbrugertillidsindikatoren, der måler forbrugernes syn på den økonomiske udvikling, i november lå på 1,4 point mod 1,7 point i oktober. Forbrugernes optimisme er dermed stort set uændret.

Mange boligejere har udnyttet de faldende renter til at omlægge deres boliglån til en lavere rente. Over de seneste tre måneder har realkreditinstitutterne givet over 140.000 lånetilbud til finansiering af private boliger og erhvervsejendomme. Det er næsten 90.000 flere end over samme periode sidste år.

Samtidig med omlægningen af boliglån, har flere boligejere valgt at belåne boligens friværdi yderligere.

- Forbrugerne har dermed på én gang fået mange flere penge mellem hænderne, og mon ikke en del af dem går til Black Friday, siger Morten Granzau.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold