28.11.19 DIB Nyheder

Overraskende god stemning i erhvervslivet

Nye tal: Nyt konjunkturbarometer fra Danmarks Statistik viser lidt optimisme i virksomhederne

For første gang udgiver Danmarks Statistik i dag én samlet erhvervstillidsindikator, som skal måle stemningen i danske virksomheder her og nu. Navnet er konjunkturbarometer for erhvervene, og stemningen er overraskende god, lyder det fra DI.

- Den nye konjunkturindikatoren lægger fra land med et strejf af optimisme, hvilket er en kærkommen nyhed i en tid præget af nedjusteringer og pessimisme, siger cheføkonom Morten Granzau, DI.

Inden for industrien er konjunkturindikatoren over det seneste år faldet fra -1 til -6. Den seneste måned har der dog været en fremgang fra -12 i oktober til -6 i november.

- Erhvervslivets tiltro til fremtidig fremgang har været på en rutsjetur over det seneste år, og selvom pilen peger lidt op igen i den seneste måned, venter vi, at vi må berede os på lavere vækst i den kommende tid, siger Morten Granzau.

- Der er i den grad tyndet ud i ordrebøgerne hos industrivirksomhederne over det seneste år. Mange mærker, at verdensøkonomien er gået ned i gear. Vi skal være glade for at, der fortsat er stigende salg i vindmøller og medicin til udlandet, for det er med til at holde hånden under væksten herhjemme, siger Morten Granzau.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold