14.11.19 DIB Nyheder

Så blev Danmark endnu rigere

Nye tal: Dansk økonomi fortsætter derud af, trods kedelig udvikling i udlandet, viser nye tal fra Danmarks Statistik

Danmarks velstand forstsætter med at vokse – trods nedtur uden for landets grænse. Det viser dagens nye tal fra Danmarks Statistik. Bruttonationalproduktet(BNP)  voksede nemlig i 3. kvartal 2019 med 0,3 pct. i forhold til kvartalet før, viser tal fra Danmarks Statistik.

- Der var fortsat fremgang i dansk økonomi i tredje kvartal, selvom væksten i en række af vores nabolande er gået i stå. Det er ganske flot, men desværre nok ikke noget, der kan fortsætte, siger Morten Granzau, cheføkonom i Dansk Industri.

- Med fortsat fremgang i økonomien er det sandsynligt, at beskæftigelsen vil fortsætte med at stige – men vi må indstille os på, at det bliver i et væsentligt lavere tempo, end vi har set i de seneste år, siger Morten Granzau.

- Usikkerheden i verdensøkonomien er dog stadig betydelig, og vækstopbremsningen er reel i en række af vores vigtigste eksportlande. Handelskrigen mellem USA og Kina kan sagtens stadig eskalere og ramme dansk økonomi hårdt, siger Morten Granzau.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Morten Granzau Nielsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret