Per Hastrup, regionsformand i DI Randers-Norddjurs og adm. direktør i Prodan, viste adm direktør Lars Sandahl Sørensen, DI, rundt på virksomheden.

Foto: Gordon Trier Holm
04.11.19 DIB Nyheder

Sandahl på rundtur: ”Fortæl mig, hvad I bøvler med”

Det var en stor fornøjelse at møde mange repræsentanter for virksomhederne i Randers-Norddjurs på  min rundtur til DI’s 18 regionalforeninger. Jeg håber, de kommende besøg bliver mindst lige så frugtbare, skriver adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, DI.

Da jeg i går torsdag trådte ind på fabriksgulvet i Prodan og hilste på Per Hastrup, regionsformand og adm. direktør i Prodan, slog det mig som så ofte før, hvor meget aktivitet der er gang i på danske virksomheder året rundt.

Samme morgen havde Børsen offentliggjort, at statsminister Mette Frederiksen havde udpeget Aalborg Portlands direktør Michael Lundgaard Thomsen til formand for det første af en række klimapartnerskaber med danske virksomheder.

Og her stod jeg på gulvet i en virksomhed, der i den grad er førende i at udvikle og producere udstyr, der blandt andet hjælper procesindustrien med kundetilpassede produkter af allerhøjeste kvalitet. Produkter, der er afgørende for at kunderne kan levere konkurrencedygtigt i høj kvalitet og samtidig også bidrager til, at kunderne gennem det bedste udstyr kan sænke sin klimabelastning.  

I Dansk Industri har vi som bekendt indarbejdet et ambitiøs klimamål som del af vores 2030-plan for Danmark. Planen viser, at grøn vækst bestemt er muligt – hvis politikere, virksomheder og resten af samfundet arbejder sammen om det. Og under mødet hos Prodan med bestyrelsen for regionalforeningen for DI Randers-Norddjurs, der repræsenterer en meget bred vifte af virksomhedstyper, blev jeg bekræftet i, at det både er muligt og nødvendigt, at danske virksomheder tager den grønne førertrøje på. 

Læs også: Sandahl: Klimaindsats er en af fire grundsten for Danmarks fremtid

Gør en indsats for at tiltrække unge

Men klimaindsatsen er langtfra det eneste sted, vi skal have førertrøjen på. Jeg hørte fra deltagerne, at det især er en udfordring for dem at tiltrække faglærte medarbejdere.

Jeg blev meget imponeret over det gode samarbejde mellem Randers-Norddjurs virksomheder og andre interessenter for at tiltrække flere unge til erhvervsuddannelserne. Fx gennem Kloge Hænder-messen, hvor ca. 300 unge i grundforløb på erhvervsskolerne eller fra skolernes afgangsklasser møder ca. 50 repræsentanter for virksomheder, med tilbud om knap 100 konkrete praktikpladser.

Det kunne andre dele af landet godt lade sig inspirere af, og det bekræftede mig i, at uanset, hvad vi ønsker for vores samfund – mere velfærd, bedre sundhed, stærkere integration eller et godt klima, så ligger løsningen i høj grad hos virksomhederne.

Det er engagerede og driftige virksomheder, der udvikler de løsninger, der skal til. Og det er virksomhederne og deres medarbejdere, som i høj grad skaber den vækst, der giver os råd til at indrette vores samfund, som vi ønsker os.

Læs også: I Horsens vil de unge gerne arbejde med beton

Skriv eller ring

I denne tid besøger jeg mange virksomheder rundt om i landet og jeg mødes med samtlige af DI’s 18 regionalforeninger. Det er vigtigt for mig, at jeg ansigt til ansigt kan høre, hvad de mange virksomheder over hele landet ser af muligheder, hvad der er af udfordringer og – ikke mindst – hvad DI kan gøre for at skabe endnu mere værdi for virksomhederne – vores kunder.

Både jeg og viceadm. direktør Kim Graugaard vil i den kommende tid også deltage i en række regionale møder som optakt til de kommende overenskomstforhandlinger.

Forud for både min rundtur til regionalforeningerne og forud for møderne om overenskomsterne vil det glæde mig meget, hvis I vil kontakte enten mig direkte eller jeres regionale formænd og fortælle, hvad der er vigtigt for netop jeres virksomhed.

Så DI – som jeres organisation – kan komme endnu tættere på jer og skabe ny værdi for jer og jeres forretning – og dermed også for Danmark.

Læs også: Byg fremtiden på danske digitale løsninger

Relateret indhold