07.11.19 DIB Nyheder

Trods stilstand har danske fremstillingsvirksomheder fortsat europæisk vækstførertrøje

Nye tal: Industriproduktionen steg i september med 1,5 procent. Men fortsat fremgang er på ingen måde givet, mener DI

Fra august til september er industriproduktionen steget med 1,5 procent, viser tal fra Danmarks Statistik. Dermed er industriproduktionen i tredje kvartal steget med 0,7 procent sammenlignet med andet kvartal.

- Trods afmatning i europæisk industri formår danske fremstillingsvirksomheder stadig at øge produktionen svagt. Fortsat fremgang er dog på ingen måde givet. Fremstillingsvirksomheder melder om lavere ordretilgang, og der er betydelige negative risici for international økonomi, siger cheføkonom Morten Granzau, DI.

Industriproduktionen er steget med 6,4 procent efter årets ni første måneder. Det giver Danmark vækstførertrøjen i europæisk industri. Samlet set er den europæiske industriproduktion faldet svagt i år. Det skyldes især et fald i den tyske industriproduktion.

- Det seneste halvandet års handelskrig mellem USA og Kina har fået luften til at gå af ballonen i europæisk industri. På grund af industriens sammensætning herhjemme med en stor produktion af lægemidler og grønne løsninger har festen kunne fortsætte lidt længere i de danske fremstillingsvirksomheder. Men selv de danske virksomheder må på et tidspunkt tage et hvil, siger Morten Granzau.

- Tilbageslaget i tysk industri sætter sine spor i Danmark. Virksomheder, der fremstiller dele til biler, er særlig hårdt ramt af nedgangen, da Tyskland er det absolut vigtigste marked for disse virksomheder, siger Morten Granzau.

Fakta om industriproduktionen

Industriens produktion og omsætning er de første hårde tal for udviklingen i dansk økonomi. Knap 300.000 personer er direkte beskæftiget i industrien. Industriproduktion er dermed et godt pejlemærke for dansk økonomi.

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold