08.11.19 DIB Nyheder

Turisterne holder af Danmark - også i regnvejr

Nye tal: Trods en masse regn havde Danmark 4,6 mio. overnatninger i sommerhuse, hoteller med videre i september i år. Meget tilfredsstillende, mener DI

September måned 2019 blev den vådeste i 18 år, men den massive regn skræmte ikke turisterne væk fra Danmark. Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at antallet af overnattende gæster i september lå på niveau med september sidste år, 4,6 mio. overnatninger.

- Man kunne næsten tro, at turisterne elsker det regnfulde Danmark. Men at vi trods massiv regn har formået at fastholde antallet af overnatninger skyldes nok i højere grad, at attraktioner, museer og turistorganisationer er lykkes med at fortælle turisterne om alle de oplevelser, som de kan få, når de vælger at holde ferie i Danmark – også når det regner, siger Dansk Industris chef for turisme og oplevelse Sune K. Jensen.

I hele landet arbejder turisterhvervet og destinationerne med at tiltrække turisterne uden for den traditionelle højsæson. I efteråret er der større risiko for, at vejret ikke giver mulighed for udendørsaktiviteter, og det er derfor vigtigt at sikre, at der er tilbud til regnfyldte dage.

- Dårligt vejr er ikke længere bare et spørgsmål om påklædning. Flere steder i landet har man lavet top 10 lister med forslag til, hvad turisterne kan lave af indendørs aktiviteter, hvis det regner. Det er enkel måde at gøre turisterne trygge, når de sidder derhjemme og planlægger den næste ferie – de ved, at de ikke kommer til at sidde og kede sig på et hotelværelse eller i et sommerhus, hvis det skulle regne, siger Sune K. Jensen.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Sune K. Jensen

Sune K. Jensen

Chef for DI Turisme og oplevelsesøkonomi

  • Direkte +45 3377 3923
  • Mobil +45 2949 4624
  • E-mail skj@di.dk

Relateret indhold