14.11.19 DIB Nyheder

Tyskland afværger recession, men væksten er stadig faretruende lav

Nye tal:Tysk økonomi voksede med 0,1 procent i tredje kvartal. Tyskland undgår dermed at gå i recession efter tilbagegang i andet kvartal. Det viser nye tal fra det tyske statistikkontor DESTATIS.

- Tysk økonomi går heldigvis lidt frem i tredje kvartal. Væksten er dog faretruende lav, og muligheden for tilbagegang i de kommende kvartaler er ikke afværget, siger Allan Sørensen, chefanalytiker i Dansk Industri (DI).

- Tilliden til økonomien er foruroligende lav. De seneste stemningsrapporter fra tysk erhvervsliv tyder desværre på, at fjerde kvartal kan blive en vækstmæssig fuser, siger Allan Sørensen. 

Erhvervstilliden viser, at de tyske virksomheders humør er faldet til et lavt niveau, der signalerer tilbagegang. Industritilliden har ikke været lavere siden finanskrisen. Tysk industriproduktion og ordrebeholdningen er faldet med 5 procent over det seneste år.

- Den lave vækst i tysk økonomi skyldes især faldende produktion i industrien. Industrien har enorm stor betydning for tysk økonomi, og den faldende produktion har sendt tysk økonomi i knæ, siger Allan Sørensen.

- Tysklands økonomiske kvaler rammer også danske virksomheder. Dansk eksport til Tyskland er allerede faldet med 1,8 milliarder kroner i løbet af 2019, og det betyder, at USA, for første gang nogensinde, har overtaget rollen som Danmarks største eksportmarked, siger Allan Sørensen.

Tyskland har været Danmarks største eksportmarked fra 1976 til 2018. Men er i de første ni måneder af 2019 blevet overhalet af USA.

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold