Mange steder ser man på, hvordan man kan skabe liv og aktivitet i havnene eksempelvis ved at udvikle nye tilbud til turisterne, siger Sune K. Jensen, chef for turisme i DI.

Foto: Colourbox
11.12.19 DIB Nyheder

111 havne får lov at bygge til

Strandbeskyttelsen er blevet ophævet ved 111 havne rundt i Danmark. Det giver mulighed for at bygge butikker, restauranter, hoteller og andre ting. Det kan skabe nye aktiviteter og dermed liv, mener DI.

47 kommuner har søgt om ophævelse af strandbeskyttelsen ved 166 lokaliteter. Nu har miljøminister Lea Wermelin (S) truffet en afgørelse og ophævet beskyttelsen helt eller delvist ved i alt 111 havne.

- Jeg ser ingen grund til at stå i vejen for udvikling på mindre arealer, som eksempelvis ligger indeklemt mellem en havn og en by, og hvor det ikke går ud over naturværdier. Nu kan kommunerne bedre skabe mere levende havnemiljøer med flere tilbud til turister og muligheder for erhvervslivet, siger miljøminister Lea Wermelin i en pressemeddelelse.

I DI bliver nyheden modtaget positivt:

- Vandet og havne har en særlig tiltrækningskraft på turisterne, og vi ved, at man mange steder ser på, hvordan man kan skabe liv og aktivitet i havnene eksempelvis ved at udvikle nye tilbud til turisterne eksempelvis overnatning i husbåde. Når der nu er åbnet op for at skabe nye aktiviteter, er det med til at skabe nyt liv, siger Sune K. Jensen, chef for turisme i DI.

Se liste over de kommuner og havne, som har fået ja, delvist ja og nej til at få ophævet strandbeskyttelse. 

Se kort over, hvor der er givet ja, delvist ja og nej.

Sune K. Jensen

Chef for DI Turisme og oplevelsesøkonomi

  • Direkte +45 3377 3923
  • Mobil +45 2949 4624
  • E-mail skj@di.dk

Relateret