”Det har været super inspirerende og rigtig, rigtig godt at lave noget på tværs af flere brancher,” siger adm. direktør i Vilhelm Lauritzen Arkitekter Gyrithe Saltorp om Grønt Idé-laboratorium.

Video: Simone Tofte Jensen
19.12.19 DIB Nyheder

Dagens bedste forslag: Scan verden for klimaløsninger

Video: Virksomheder inden for it, service, rådgivning og turisme samlet i ”Grønt Idélaboratorium” fremsatte forslag til, hvordan virksomhederne kan bidrage til at reducere CO2-udledningen.

"Dagens bedste forslag, det var, at vi i Danmark beslutter os for, at vi skal have fælles viden. I stedet for, at vi alle sammen som individuelle virksomheder jagter lige den viden, vi har brug for. Jeg synes, det var et kanon forslag, at vi skal gøre en kæmpe indsats i Danmark og i et år eller to engagere forskere til at scanne verden for løsninger, der allerede findes."

Sådan siger Gyrithe Saltorp, adm. direktør i Vilhelm Lauritzen Arkitekter, oven på sin deltagelse i workshoppen "Grønt Idélaboratorium", hvor virksomheder indenfor it, service, rådgivning og turisme var samlet for at udvikle ideer til regeringens klimapartnerskab.

Læs også: Turisme i Danmark skal være mere bæredygtigt

Arbejdet kører videre

Det var DI’s branchefællesskaber DI Digital, DI Rådgiverne, DI Service og DIs enhed for Turisme og Oplevelsesøkonomi, der havde inviteret til det grønne idelaboratorium. knap 50 virksomhedsledere deltog til arrangementet.

- Det, vi synes, der er spændende hos PostNord, er at arbejde videre med, hvordan vi kan bruge el, hvordan vi kan bruge alternativt brændstof, og hvordan vi kan bruge cykler eller andre former for 'last mile'-løsinger, som gør, at vi kan levere en grønnere løsning til vores kunder, siger CCO i PostNord Stine Sander.

Men arbejdet stopper ikke her.

Som led i regeringens klimapartnerskaber afholdes konferencen ’Klimamøde i DI’, hvor vi her vil fremhæve erhvervslivets egne initiativer samt politiske anbefalinger til regeringen. Vi deler tanker og visioner for klimapartnerskabets videre arbejde.

Klimamøde i DI afholdes den 20. januar fra kl. 13.30-16.00 i Industriens Hus.

Mulighed for tilmelding kommer snarest.

Læs også: Vær med i Danmarkshistoriens største brainstorm

 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Simone Tofte Jensen

Simone Tofte Jensen

Konsulent

  • Direkte +45 3377 3072
  • Mobil +45 5213 2380
  • E-mail sitj@di.dk

Relateret indhold