EU vil med ny klimaplan rejse 100 mia. euro, der skal fremme den grønne omstilling på en bred vifte af områder i de lande, som kan have svært ved at løfte opgaven alene.

foto: Skyfish
11.12.19 DIB Nyheder

DI: EU's grønne flagskib er en god handel for Danmark

EU-Kommissionen fremlægger grøn klimaplan med stort potentiale for Danmark og danske virksomheder, siger Dansk Industris europapolitiske chef, Anders Ladefoged.

EU-Kommissionens nye formand, Ursula von der Leyen, har onsdag præsenteret EU's mest ambitiøse klimaplan til dato, der skal sætte gang i EU’s grønne omstilling.

Danske virksomheder er klar til at bidrage med den nødvendige teknologi, der skal indfri målet, siger Dansk Industris europapolitiske chef, Anders Ladefoged. 

- Danmark har høje klimambitioner, men vi kan ikke bekæmpe klimaforandringer alene. Det er helt afgørende, at vi samarbejder i EU om at skabe en grønnere verden. I dag er der blevet taget et meget vigtigt skridt i den rigtige retning med EU’s grønne klimaplan, siger Anders Ladefoged.

Ifølge det grønne flagskibsprojekt med titlen Green Deal for Europe, skal EU’s CO2-udledning reduceres med 50-55 pct. i 2030, og unionen skal være klimaneutral i 2050. 

- EU's klimaplan er en værktøjskasse for den grønne omstilling i hele regionen. Ud over at vi skal have mere grøn energi, så er der også fokus på cirkulær økonomi og vandteknologi, hvor danske virksomheder er meget konkurrencedygtige. Der ligger et stort erhvervspotentiale i EU’s Green Deal, og derfor kan den blive en rigtig god deal for Danmark, siger Anders Ladefoged. 

Læs mere om Green Deal for Europe

Der ligger et stort erhvervspotentiale i EU’s Green Deal, og derfor kan den blive en rigtig god deal for Danmark. Anders Ladefoged, Underdirektør

EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen forklarede ved onsdagens pressemøde om Green Deal for Europe, at det er målet at finde 100 milliarder euro til en overgangspulje, der blandt andet skal bruges til at hjælpe de mest udfordrede lande med at nå klimamålet.

- Vi har ikke alle svarene. Men dette er Europas "man on the moon moment", sagde hun ifølge Ritzau og føjede til:

- Denne aftale kommer aldrig til at virke, hvis den ikke fungerer for alle.

Green Deal for Europe skal indgå i alle økonomiske sektorer som transport, energi, landbrug, bygninger og industrier som stål, cement, tekstiler og kemikalier. 

Læs også: Microsoft: Klimamagien ligger i tværindustriel innovation

Følg klima hos DI

Regeringen og dansk erhvervsliv har indgået 13 klimapartnerskaber. Vi præsenterer dig for hvert enkelt partnerskab, og følger udviklingen.

Læs mere om klimapartnerskaberne

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Anders Ladefoged

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3609
  • Mobil +32 491 569 209
  • E-mail al@di.dk

Relateret