En lærlingepris er rigtig fin at have stående på cv'et mener Mads Knudsen Blom, som vandt DI Sønderjyllands Lærlingepris 2019.

09.12.19 DIB Nyheder

Indstil din dygtigste lærling til en pris

Nu kan du indstille din dygtigste lærling eller elev til Lærlingeprisen 2020. Sidste år indstillede virksomheden H. P. Therkelsen A/S en særligt lærenem speditørelev til prisen – og det har de ikke fortrudt.

- Der tog de røven på mig!

Speditørelev Mads Knudsen Blom fik sig lidt af en overraskelse, da han vandt prisen som Årets Lærling 2019 i Sønderjylland. Han havde nemlig fået at vide, at det var hans praktiksted H. P. Therkelsen A/S, der skulle have en pris – og at han bare skulle med som gæst.

- Men da mit navn pludselig kom op på skærmen, og jeg kunne se, at min familie stod nede bagved, så forstod jeg pludselig, hvad det handlede om. Det var en rigtig god følelse, for sådan en pris er jo et skulderklap og en anerkendelse af den indsats, man har gjort. Så har timerne ikke været spildt, fortæller Mads Knudsen Blom.

Han synes dog også, at H. P. Therkelsen gav ham nogle gode rammer at udvikle sig i som elev.

- De gav mig ansvar og lov til at prøve alle de ting, som jeg gerne ville. Og det betød, at jeg hurtigt kunne arbejde på lige fod med de andre ansatte. Så har man det fedt, når man kører på arbejde, og fedt, når man kører hjem igen. Og det er jo det, det handler om, siger Mads Knudsen Blom.

Det er en god motivation for de unge mennesker at vide, at hvis de virkelig gør en god indsats, så har de også mulighed for at blive præmieret for det. Flemming Radoor, driftschef hos H. P. Therkelsen

Gode praktiksteder skaber dygtige elever

Flemming Radoor, der er driftschef hos H. P. Therkelsen, er enig med den tidligere elev i, at samspillet mellem praktikstedet og eleven eller lærlingen er afgørende.

- Hos os sørger vi altid for, at vores elever kommer rundt i alle vores afdelinger. På den måde lærer de ikke kun nogle bestemte opgaver, men hvordan hele virksomheden hænger sammen. På den måde finder vi også ud af, hvilken type opgaver eleven trives bedst med, fortæller han.

Samtidig kan hele virksomheden nyde godt af det input, som elever og lærlinge kommer med.

- De unge mennesker kan sagtens komme med idéer, som vi kan bruge. Sådan en elev var Mads eksempelvis – og det var bl.a. derfor vi indstillede ham til Lærlingeprisen, siger driftschefen.

Lærlingeprisen er en god motivation

Flemming Radoor er i det hele taget glad for, at virksomheden har mulighed for at indstille sine dygtigste elever og lærlinge til en pris.

- Det er en god motivation for de unge mennesker at vide, at hvis de virkelig gør en god indsats, så har de også mulighed for at blive præmieret for det, siger han.

Derfor vil H. P. Therkelsen også gerne fremover indstille kandidater til Lærlingeprisen, når virksomheden har en lærling eller elev som stikker særligt positivt ud.

Mads Knudsen Blom er i dag blevet færdigudannet og har fået nyt arbejde i Aarhus. Men han er stadig glad for prisen.

- Den er meget god at have stående på cv’et, for den siger alligevel lidt om, hvad man er for et menneske og hvad man kan.

Alle DI´s medlemsvirksomheder har mulighed for at indstille kandidater til Lærlingeprisen. Lige nu er der åbent for tilmelding i det meste af landet. Se, hvordan du indstiller en lærling eller elev til prisen i dit lokalområde her

Fakta

Hvem kan vinde prisen?

Alle elever og lærlinge, der har færdiggjort - eller næsten færdiggjort - en erhvervsuddannelse på en DI-medlemsvirksomhed, kan komme i betragtning. Indstillingen kan f.eks. være begrundet i, at eleven eller lærlingen:

- Er flittig, hjælpsom, energisk, opfindsom, en god kammerat

- Har ydet en særlig faglig indsats

- Har ydet en særlig social indsats

Gode karakterer er en fordel, men ikke et krav. Læs mere om prisen her 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Lotte Malene Ruby
Skrevet af:

Lotte Malene Ruby

Hanne Schou

Hanne Schou

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3618
  • Mobil +45 2949 4673
  • E-mail hsu@di.dk

Relateret indhold