02.01.20 DIB Nyheder

Lars Sandahl: Mette F markerer fokus på fælles løsninger

Statsminister Mette Frederiksen tog i sin første nytårstale fat på centrale udfordringer. Tidlig pension må ikke trække arbejdsdygtige ud af arbejdsmarkedet, siger DI's adm. direktør Lars Sandahl Sørensen.

Med sit stærke fokus på fælles løsninger, der både sikrer vores klima og dansk økonomi, tager statsminister Mette Frederiksen fat på nogle helt centrale udfordringer og muligheder i sin første nytårstale.

Det siger DI’s adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, som samtidig opfordrer regeringen til at sikre langsigtede veje til både at realisere og finansiere de store investeringer i ikke mindst den grønne omstilling.

- Statsministeren adresserer nogle meget store udfordringer og muligheder, vi står over for som samfund – ikke mindst, når det gælder vores klima. Det kommer til at kræve meget store investeringer, og derfor er det også fuldstændig afgørende, at vi indretter os på en måde, hvor vi sikrer en stærk konkurrenceevne og kan skabe ny værdi og plads i økonomien til at realisere det. Forventningerne er store til regeringen – også fra erhvervslivet, siger DI’s adm. direktør, Lars Sandahl Sørensen.

Han glæder sig samtidig over statsministerens fokus på at sikre den bedst mulige opvækst for børn og unge i Danmark.

- Det er vigtigt for vores samfund, at alle vores børn og unge får den bedst mulige start på tilværelsen med mulighed for at uddanne sig, arbejde og bidrage.  Derfor er det et godt og vigtigt fokus – også set med virksomhedernes øjne, siger adm. direktør Lars Sandahl Sørensen.

Vi har bestemt også brug for, at alle arbejdsdygtige mennesker bliver i job. Lars Sandahl Sørensen, Adm. direktør

Tidlig pension skal på plads

Han opfordrer regeringen til at finde en vej i forhold til tidlig pension, hvor arbejdsdygtige danskere ikke trækkes ud af arbejdsmarkedet, hvor der er brug for dem.

- Vi ser frem til se regeringens udspil til tidlig pension – og til at diskutere det. Det er vigtigt, at vi indretter os, så vi tager hånd om de mennesker, der ikke kan arbejde. Men vi har bestemt også brug for, at alle arbejdsdygtige mennesker bliver i job, siger Lars Sandahl Sørensen.   

Han peger på, at 2020 kan blive en skelsættende start på det nye årti.

- Der er ingen tvivl om, at 2020 og de kommende mange år kommer til at stå i klimaløsningernes tegn, og virksomhederne er sammen med regeringen virkelig kommet i arbejdstøjet. Vi kan opnå meget, når vi handler i fælleskab - og finder løsninger, som samtidig skaber nye job og dermed styrker vores fælles økonomi. Vi har mulighed for sammen at skabe en skelsættende start på et nyt årti, hvis vi handler klogt, siger DI’s adm. direktør Lars Sandahl Sørensen.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Per Geckler Møller

Per Geckler Møller

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3836
  • Mobil +45 2949 4434
  • E-mail pgm@di.dk

Relateret indhold