Et mentorprogram er sammen med fokus på bl.a. unconcious bias med til at sætte fokus på at få flere kvinder op i ledelseslagene i Grundfos. Adm. direktør Mads Nipper har sat sig selv og koncerndirektionen i spidsen for indsatsen.

16.12.19 DIB Nyheder

Mads Nipper: Flere kvinder skal lede – fordi det er godt for business

I 2018 gav Grundfos sig selv tre år til at få flere kvinder på alle ledelsesniveauer. Lidt over halvvejs holder pumpekoncernen tidsplanen. Og det er godt for de finansielle resultater, siger den adm. direktør Mads Nipper.

Han er ikke i tvivl – den adm. direktør for en af Danmarks største virksomheder:

– Hvis vi ikke har fokus på kønsdiversitet – og får flere kvinder i ledelse – risikerer vi at have for mange, der tænker ens og misser dermed nye og anderledes ideer. Mangfoldighed er lig muligheder og dermed bedre finansielle resultater, siger Mads Nipper, Grundfos.

Som øverste leder for den globale pumpekoncern og dens i alt cirka 19.000 medarbejdere på verdensplan, besluttede han i samarbejde med koncerndirektion og topledelse sidste år at sætte turbo på at få flere kvinder i ledelse. I hele koncernen. Og det går planmæssigt.

Status i november 2019 – halvvejs gennem indsatsen – er, at andelen af kvinder blandt alle Grundfos’ ledere er steget fra 20 procent til 23 procent. Målet er, at hver fjerde leder er en kvinde ved udgangen af 2020.

– Vi har fået 99 flere kvindelige ledere på halvandet år. Vi har nu i alt 448 ud af 1.953, der har personaleansvar, så det går i den rigtige retning, siger Mads Nipper.

Udover mentorprogrammet arbejder Grundfos med det, der med et engelsk udtryk hedder ”unconscious bias” i forhold til kvinder.

Det er de ubevidste fordomme, alle mennesker har, og som kan spille ind i rekrutterings-, ansættelses- og forfremmelsessituationer, hvis virksomheden ikke er opmærksom på det.

Grundfos kickstartede sit initiativ i 2018 med at tilbyde alle lederne træning i at opdage og arbejde med unconscious bias – eller de ubevidste filtre, som man også kan kalde det.

Læs også: Målrettet indsats for flere kvinder i ledelse virker i Grundfos

Grundfos’ mål

Flere kvinder i ledelse 20182020:

Top30-ledelsen
Mål: 15 pct. kvinder
– Start 0 pct., nu 6 pct.

Alle ledere:
Mål: 25 pct. kvinder
– Start 20 pct., nu 23 pct.

Graduates:
Mål: 50 pct.
– Start 12 pct., nu 47 pct.

Brug DI

Læs DI’s gode råd:
”Flere kvinder i ledelse – anbefalinger og best practice”på di.dk/kvinderiledelse

Kontakt chef for forskning, videregående uddannelser og mangfoldighed Mette Fjord Sørensen på 3377 3797, mfj@di.dk

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Mette Fjord Sørensen

Mette Fjord Sørensen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3797
  • Mobil +45 5213 2312
  • E-mail mfj@di.dk

Relateret indhold