Søndag den 15. december trådte nye EU-regler i kraft, der sætter et endeligt punktum for dyre betalinger for at sende penge på tværs af landegrænserne i EU.

16.12.19 DIB Nyheder

Nu er det blevet billigere at sende penge på tværs af landegrænser

Gebyrer for at sende betalinger over landegrænser er nu blevet fjernet. Det batter på bundlinjen hos virksomhederne og er meget glædeligt, mener Dansk Industri.

En julegave, der bare vil blive ved og ved med at give, er netop ankommet til de danske virksomheder fra EU.

Fra og med i går er det nemlig blevet forbudt at kræve ekstra betaling for at sende betalinger fra et land til et andet – så nu koster det præcis det samme at betale nabovirksomheden i Løgstør som leverandøren i Athen.

- Det er noget, som vi i Dansk Industri er rigtig glade for. Der er rigtig mange små- og mellemstore virksomheder for hvem gebyrerne for betalinger over landegrænser har været en betydelig udgift. Det er slut nu som følge af de nye EU-regler, der netop er trådt i kraft, siger Dorte Gram Nybroe, der er chef for SMV og Iværksætteri i Dansk Industri (DI).

Ganske ofte har virksomhederne skulle betale omkring 20 kroner for at overføre penge til udlandet.

- Det lyder måske ikke af meget, men hvis én virksomhed foretager flere hundrede overførsler per måned, kan det gode løbe op, påpeger Dorte Gram Nybroe.

Læs også: SMV'er er vilde med MADE

Kom til DI med bøvl og byrder

Gebyrsagen er et godt eksempel på, at det nytter at råbe op om bøvl og byrder i forbindelse med handel og service indenfor EU.

Ændringerne i EU er således sket på baggrund af en DI-medlemsvirksomheds opråb om det unfair i, at det skal koste mere at sende betalinger over landegrænserne.

Det fik DI til at bringe sagen op i den tidligere VLAK-regerings Implementeringsråd, hvorfra sagen er blevet taget op på EU-niveau – og nu altså har ført til, at det forhadte gebyr er blevet helt fjernet, fortæller Dorte Gram Nybroe.

- Det er et glimrende eksempel på, at det nytter at råbe op, siger hun. 

Læs også: Gebyrgribbene tæmmes: EU gør det billigere at overføre penge til udlandet

Nyt forum skal fjerne bøvl

I Dansk Industri er indsatsen for at gøre det nemmere og enklere at være virksomhed i Danmark højt prioriteret.

Det er også en dagsorden, som optager erhvervsminister Simon Kollerup (S). Han har netop oprettet et nye forum, Erhvervslivets EU- og regelforum, der skal styrke indsatsen for bedre og enklere regulering for danske virksomheder.

Direktør i DI Kent Damsgaard er udpeget til forummet, der ud over at videreføre arbejdet fra det tidligere Virksomhedsforum og Implementeringsrådet også skal rådgive regeringen om, hvordan lovgivningen kan være åben over for nye teknologiske løsninger og forretningsmodeller. 

- Det nye forum er en fantastisk mulighed. Nu har virksomhederne et sted, hvor besværlige regler kan tages op. Det gælder, uanset om bøvlet er opstået i EU, på Christiansborg eller et helt tredje sted. Så hvis du som virksomhed møder bøvlede regler eller andet, du undrer sig over, så vil vi meget gerne høre fra dig, siger Dorte Gram Nybroe. 

Læs også: ”Som medlem af DI kan du ringe til en stor, stærk og prof ven”

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Dorte Gram Nybroe

Dorte Gram Nybroe

Seniorchefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3769
  • Mobil +45 2968 5962
  • E-mail dgny@di.dk

Relateret indhold