10.12.19 DIB Nyheder

Rekordår for grønne biler

2019 bliver et rekordår for grønne biler. Allerede i årets første 11 måneder er der indregistreret flere nye el- og pluginhybridbiler end i rekordåret 2015.

År-til-dato er der indregistreret 8.216 nye el- og pluginhybridbiler, hvilket er ca. 3.500 flere end i hele 2015, som var rekordåret. I november måned alene blev der indregistreret 806 nye el- og pluginhybridbiler. Det svarer til en stigning på 82 pct. i forhold til samme måned sidste år. Samlet set udgør de grønne biler i november cirka 4 pct. af nybilsalget.

Ifølge bilstatistik.dk er cirka hver fjerde nye personbil indregistreret i årets første 11 måneder større end en mellemklassebil. Imens tilhører over halvdelen af de nye el- og pluginhybridbiler et segment større end mellemklassen.

- Det vi ser nu, er begyndelsen af den grønne omstilling af bilparken. El- og pluginhybridbiler fylder i dag mest blandt de store biler. Det skyldes, at bilproducenterne starter med at placere den nye og dyrere teknologi i de større biler, siger Thomas Møller Sørensen, branchedirektør i Bilbranchen i DI.  

I løbet af de næste fem seks år forventer De Danske Bilimportører, at antallet af både nye el- og pluginhybridbiler bliver fire eller fem gange større end i dag.

- I takt med, at teknologien bliver mere moden og konkurrencedygtig på markedet, vil vi se nul- og lavemissionsbiler i alle størrelser. Og hvis vi til den tid har et afgiftssystem i Danmark, der understøtter disse biler, vil det yderligere accelerere den grønne omstilling, siger Thomas Møller Sørensen.

Bilbranchen i DI repræsenterer mere end 600 bilvirksomheder, der står for mere end 85 pct. af salget af nye person-, vare- og lastbiler.

Følg klima hos DI

Regeringen og dansk erhvervsliv har indgået 13 klimapartnerskaber. Vi præsenterer dig for hvert enkelt partnerskab, og følger udviklingen.

Læs mere om klimapartnerskaberne

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Thomas Møller Sørensen

Thomas Møller Sørensen

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 3383
  • Mobil +45 2684 3014
  • E-mail tms@di.dk

Relateret indhold