Bo Rino Christiansen producerer håndbrygget øl og alkoholfri "champagne" i Svendborg - og er et tilfreds medlem af Dansk Industri.

13.12.19 DIB Nyheder

”Som medlem af DI kan du ringe til en stor, stærk og prof ven”

En kunde gik konkurs og en nøglemedarbejder blev syg: Behovet for personalejuridisk rådgivning fik stifter og medejer af Kunstbryggeriet Far & Søn, Bo Rino Christiansen til at blive ”ægte” medlem af DI.

Når en start-up vokser sig større, stiger behovet for rådgivning og sparring.

Efter et år med gratis medlemskab af Dansk Industri (DI) valgte ølbrygger og medejer af Kunstbryggeriet Far & Søn, Bo Rino Christiansen at melde sig ind som ”ægte” medlem. Han opfordrer andre start-up virksomheder til at gøre det samme.

Hvordan mødte I DI?
– På fødevaremessen Bite Copenhagen i 2017 mødte vi en repræsentant for DI, der fortalte om muligheden for et års gratis medlemskab og tid til at tjekke organisationen ud, inden vi skulle betale. Men vi brugte stort set ikke medlemskabet det første år. Ved siden af ølproduktionen havde vi en restaurant, som vi kørte uden hjælp udefra – men også uden tid til ret meget andet.

Hvorfor blev I ”ægte” medlem?
– I forbindelse med restauranten opdagede vi, at der var et hul i markedet for alkoholfrie alternativer til mad. Vi sadlede om, lukkede restauranten og kastede os over udvikling. Det blev blandt andet til tre slags alkoholfri FIZZ by BoRino. Men nu skulle vi pludselig også have medarbejdere, flere leverandøraftaler og eksport. Og vi er selv fra produktion og industri. Vi er ikke eksperter i ansættelseskontrakter – og har heller ikke tid til at blive det – så det er fantastisk at kunne ringe til dem, der er, og få hjælp.

Hvad har I særligt haft gavn af?
– Personalejura. Vi havde en kunde, der gik konkurs, og en nøglemedarbejder, der blev alvorligt syg. Som lille, relativt nystartet virksomhed er du enormt sårbar over for pres udefra. Mange kan ikke overskue det og giver op. Som medlem af DI kan du ringe til en stor, stærk og prof ven, der altid er klar til at hjælpe. Det er lidt som at tage slips på i banken – du signalerer seriøsitet, og vi namedropper da også helt bevidst vores medlemskab i visse sammenhænge. Fordi det virker.

Vil du anbefale DI til andre?
– Helt klart. Vi bruger også netværk og kurser i for eksempel ledelsesudvikling. I næste uge skal vi desuden til Aarhus til et oplæg om fremtidens fødevarer. Vi har godt nok blæsende travlt, men som udviklingsvirksomhed er vi dybt afhængige af at følge med i trends, så oplæg om fremtiden finder vi tid til.

Se også: Sådan bliver du medlem af DI

Fakta

Kunstbryggeriet Far & Søn, Svendborg

Producerer øl og alkoholfrie drikke

Bo Rino Christiansen, stifter, medejer samt produktions- og udviklingschef
Helle Skovgaard Jørgensen, adm. direktør og medejer

Tre medarbejdere

Eksport til Japan og Tyskland.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Dorte Gram Nybroe

Dorte Gram Nybroe

Seniorchefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3769
  • Mobil +45 2968 5962
  • E-mail dgny@di.dk

Relateret indhold