DI har i løbet af 2019 flere gange slået på tromme for, at der blev udarbejdet en ny national turismestrategi.

Foto: VisitDenmark
18.12.19 DIB Nyheder

Turisme i Danmark skal være mere bæredygtigt

Danmark skal være en af verdens mest bæredygtige turistdestinationer, mener erhvervsminister Simon Kollerup, der nu sætter Det Nationale Turismeforum i arbejde. ”Vi er tyvstartet,” siger Dansk Industri.

”Vi skal ramme en balance, hvor turismens positive effekter for væksten og beskæftigelsen går hånd i hånd med udviklingen af grønne og klimavenlige tilbud til turisterne. Regeringens ambition er, at Danmark skal være en af verdens mest bæredygtige turistdestinationer.”

Sådan siger erhvervsminister Simon Kollerup i en pressemeddelelse, der fortæller, at han nu sætter Det Nationale Turismeforum i gang med at udarbejde en ambitiøs national strategi for bæredygtig vækst i dansk turisme.


Det Nationale Turismeforum vil blive understøttet af en tværministeriel arbejdsgruppe og har fået et år til arbejdet med den nye strategi, der forventes at kunne offentliggøres primo 2021.

- Turisme bidrager til, at vi rent økonomisk har noget at leve af i Danmark. Men vi skal ikke lukke øjnene for, at turismen også kan have negative konsekvenser for blandt andet miljø, natur og borgernes hverdag. Det er derfor, vi skal have en national strategi, der både har fokus på, hvordan vi kan have fortsat vækst i dansk turisme og på, hvordan væksten bliver bæredygtig, siger Simon Kollerup.

Læs også: Tivolis julejubilæum giver bjældeklang på Københavns hoteller

Vi skal være endnu mere ambitiøse i de kommende år – ikke kun i forhold til energiforbruget, men også generelt i forhold til vores forbrug af ressourcer, hvis vi skal sikre en robust og bæredygtig udvikling i dansk turisme, så vi kan tiltrække endnu flere højtforbrugende gæster til Danmark Sune K. Jensen, Chef for DI Turisme og oplevelsesøkonomi

Tyvstart fra turismen

I Dansk Industri påpeger chef for turisme og oplevelsesøkonomi Sune K. Jensen, at den hidtidige nationale turismestrategi, som blev lanceret i 2016, trængte til at blive opdateret.

- Derfor har DI i løbet 2019 også flere gange slået på tromme for, at der blev udarbejdet en ny national turismestrategi. I en opdateret og ambitiøs strategi for dansk turisme, bør vi sætte os som mål, at Danmark skal være Europas mest bæredygtige rejsedestination, siger han.

Han siger desuden, at turisterhvervet er tyvstartet på arbejdet med at sikre den grønne omstilling.

- Omsætningen i dansk turisme steg med 28 mia. kr. fra 2014 til 2017. De foreløbige tal for energiforbruget i turisterhvervet viser, at vi har formået at øge omsætningen uden at øge energiforbruget. Og i disse måneder sidder repræsentanter fra hele erhvervslivet i regeringens klimapartnerskaber og arbejder på, hvordan vi inden for de enkelte sektorer kan styrke den grønne omstilling, siger Sune K. Jensen.

Læs også: Microsoft: Klimamagien ligger i tværindustriel innovation 

Skal være endnu mere ambitiøse

Han ser frem til samarbejdet om den nye nationale turismestrategi og mener, at den også skal række ud over den grønne omstilling.

- Vi skal være endnu mere ambitiøse i de kommende år – ikke kun i forhold til energiforbruget, men også generelt i forhold til vores forbrug af ressourcer, hvis vi skal sikre en robust og bæredygtig udvikling i dansk turisme, så vi kan tiltrække endnu flere højtforbrugende gæster til Danmark, siger Sune K. Jensen.

Udover at understøtte udviklingen af grønne og klimavenlige tiltag skal den kommende strategi ifølge turismechefen også styrke konkurrenceevnen i turisterhvervslivet, så man både får styrket væksten og bæredygtigheden. Og endelig understreger Sune K. Jensen, at det er vigtigt at styrke samspillet mellem kultur og turisme.  

- Et stort og varieret udbud af kulturoplevelser med fokus på bæredygtighed er med til at gøre Danmark til en attraktiv destination, som turisterne gerne vil komme tilbage til, siger Sune K. Jensen.

Læs også: Sandahl: Grønt EU-budget er et godt budget for Danmark

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Sune K. Jensen

Sune K. Jensen

Chef for DI Turisme og oplevelsesøkonomi

  • Direkte +45 3377 3923
  • Mobil +45 2949 4624
  • E-mail skj@di.dk

Relateret indhold