Adm. direktør Kaj Stjernholm lever af partnerskaber, når der sælges udstyr til rensningsanlæg. I den sammenhæng er FN's Verdensmål nr. 17 en hjælp til at skabe ny forretning.

Foto: Christer Holte
07.01.20 DIB Nyheder

Ejerleder: Verdensmål skal åbne vores eksport

Virksomhedsejer Kaj Stjernholm vil bruge FN's Verdensmål som løftestang til, at Stjernholm A/S kan få hul på eksportmarkederne.

Det er ikke bare et produkt vi sælger – det er en helhed og en løsning. Sådan sætter Kaj Stjernholm ord på sin virksomhed Stjernholm A/S’ forretningsgrundlag.

Virksomhedens maskiner har siden 2009 separeret sand og gylle fra spildevand i landbruget. Men i dag er maskinerne blot en enkelt faktor i en længere kæde af ydelser fra virksomheden, fortæller stifteren.

– Er kunden kun interesseret i pris, forsøger vi at synliggøre værdien, og i nogle tilfælde henviser vi til andre leverandører. Vi skaber bedst værdi ved at indgå i et mere tæt partnerskab med kunden, et partnerskab der rækker videre end selve maskinen. Derfor har vi også valgt et verdensmål, der passer til den mission, fortæller Kaj Stjernholm.

Målet er, at 60 procent af vores omsætning hentes på eksportmarkederne i 2030. Og her vil verdensmålet hjælpe os. Kaj Stjernholm, ejer og adm. direktør, Stjernholm A/S

FN’s Verdensmål nr. 17, ”Partnerskab for Handling”, er Stjernholm A/S’ pejlemærke, hvilket også skal gavne virksomhedens vækstmuligheder og skabe basis for eksport.

– Målet er, at 60 procent af vores omsætning hentes på eksportmarkederne i 2030. Og her vil verdensmålet hjælpe os, fordi vi indgår i bæredygtige partnerskaber med vores kunder, siger Kaj Stjernholm.

Stjernholm er ofte i tæt samarbejde med offentlige myndigheder, når kontrakter om maskiner skal på plads.

Virksomheden har deltaget i DI-forløbet om verdensmål ”Fra filantropi til forretning” for at komme i gang. Næste skridt bliver at få hele organisationen med. I januar skal alle medarbejdere således bruge to dage på at lære om verdensmål og bæredygtighed. 

Kaj Stjernholms bedste råd til andre virksomhedsledere, der vil bruge verdensmålene, er at starte hos Dansk Industri for at få hjælp til at vælge mål, og ikke mindst hvordan man kan implementere det i sin virksomhed.

Læs også: Jernstøber sparer millioner på verdensmål

Fakta

STJERNHOLM A/S

·      Fremstiller maskiner til at rense vand i bl.a. renseanlæg, kloaksystemer samt separere sand og gylle i landbruget.

·      Grundlagt i 1997 i Ringkøbing af ejer og adm. direktør Kaj Stjernholm.

·      18 medarbejdere i Ringkøbing, Randers og Hedehusene.

·      Har deltaget i DI’s forløb ”Fra filantropi til forretning”.

·          Se mere om Stjernholm A/S brug af verdensmål

VERDENSMÅL 17:

       Vi skal revitalisere det globale partnerskab for bæredygtig udvikling og styrke midlerne til at nå målene. Det kræver privat kapital og investeringer, hvilket forudsætter incitamenter og tætte partnerskaber mellem offentlige og private interessenter.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Marie Gad

Marie Gad

Chef for Global udvikling og bæredygtighed

  • Direkte +45 3377 3789
  • Mobil +45 2949 4447
  • E-mail msh@di.dk

Relateret indhold