Fungerende adm. direktør  Kim Graugaard, Dansk Industri (DI) bakker op om regeringens nye lovforslag, der vil gøre det nemmere for virksomhederne at rekruttere internationalt.

06.02.19 DIB Nyheder

DI: Godt nyt lovforslag - virksomheder har også brug for udenlandske medarbejdere

Mangel på dygtige udenlandske medarbejdere bremser vækst – og dermed velfærd. DI bakker op om regeringens lovforslag, der skal gøre det nemmere for virksomhederne at ansætte fra udlandet.

Med et nyt lovforslag vil regeringen gøre det lettere for danske virksomheder at ansætte medarbejdere fra udlandet.

- Vi fører en stram udlændingepolitik, hvor vi har kontrol med, hvem der kommer hertil. Men vi må ikke glemme, at udenlandsk arbejdskraft er en stor gevinst for Danmark, udtaler udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) i en pressemeddelelse.

Regeringen foreslår derfor blandt andet en række regelforenklinger, der kan være med til at bane vejen for, at danske virksomheder hurtigt og nemt kan rekruttere udenlandsk arbejdskraft.

Og det bakker Dansk Industri (DI) op om.

- Det er et nødvendigt og godt lovforslag, og vi håber, at et ansvarligt politisk flertal vil løse de udfordringer, som virksomhederne står med, siger fungerende adm. direktør Kim Graugaard, DI.

Læs også: Faizal, Xi og Megan hiver milliarder hjem til Danmark

Hjælp til at lette administrative benspænd

Regeringens nye lovforslaget indeholder blandt andet en ’make over’ af den såkaldte positivliste både på nationalt og regionalt plan, en mere smidig fast track-ordning og afskaffelse af kravet om lønudbetaling til dansk bankkonto på den gældende beløbsordning.

Det er godt nyt for virksomhederne - hvis politikerne altså kan finde hinanden og samarbejde, mener DI.

- Vi håber, at politikerne nu samarbejder om at fjerne de administrative barrierer og lette virksomhedernes mulighed for at ansætte udenlandske medarbejdere. Det vil styrke de danske virksomheder i den internationale konkurrence om de dygtige medarbejder. Og det vil sikre, at Danmark fortsat kan opleve vækst og have råd til velfærd til danskerne, siger fungerende adm. direktør Kim Graugaard, DI.

Læs også: Danmark og København går frem på talent-rangliste

Lige nu takker vi nej til ordrer

I regeringens nye lovforslag er blandet andet også forslag om at revidere beløbsordningen.

Her lægger regeringen op til en ny grænse på 350.000 kroner for arbejdstagere fra tredjelande, der er på top 30 over lande, der har det største investeringsflow til og fra Danmark.

Fungerende adm. direktør Kim Graugaard, DI forklarer, at det er afgørende for virksomhederne - og i sidste ende for det danske samfund - at virksomhederne kan ansætte de medarbejdere, som de har brug for.  Han opfordrer derfor et politisk flertal til at stå sammen om flest mulige dele af regeringens nye lovforslag.

- I øjeblikket må flere og flere virksomheder takke nej til ordrer på grund af mangel på  faglærte og højtuddannede specialister. Det er ikke kun et problem for vores virksomheder. Det er også en barriere for væksten i Danmark – og dermed også til ulempe for danskerne, siger Kim Graugaard.

Regeringen forsøgte allerede sidste år at samle flertal for at gøre det nemmere for virksomhederne at rekruttere udenlandske medarbejdere, men Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti var dengang i mod dele af det daværende udspil.

Læs også: Nøgletal: Fortsat flere job i virksomhederne

Linda Duncan Wendelboe

Linda Duncan Wendelboe

Chef for Medlemsrelationer og SMV-indsatser

  • Direkte +45 3377 3906
  • Mobil +45 9398 8050
  • E-mail lidw@di.dk

Relateret indhold