Folketinget.dk er Europas bedst tilgængelige parlamentshjemmeside for handicappede, viser ny gennemgang.

Foto: Siteimprove
19.02.19 DIB Nyheder

EU-krav kan blive guldæg for danske it-løsninger

Inden 2021 skal offentlige hjemmesider i EU være let tilgængelige for handicappede. Det kan blive et guldæg for danske it-virksomheder, der har øvet sig i Danmark.

Ni ud af ti af EU-landenes officielle parlamentshjemmesider er ikke let tilgængelige for handicappede. Det viser en ny rapport, som danske Siteimprove har udarbejdet i samarbejde med Det Europæiske Handicapforum (EDF). 

Rapporten har gransket de 28 medlemslandes hjemmesider, og kun det danske Folketinget.dk og det hollandske parlaments hjemmeside er gode nok til at hjælpe handicappede gennem indholdet. EU-parlamentets hjemmeside er ifølge rapporten den side, der klarer sig dårligst i testen.

Det skal der ifølge et EU-direktiv rettes op på inden 2021, og her kan danske it-virksomheders erfaringer fra Danmark vise sig at blive guld værd.

- De danske offentlige myndigheders hjemmesider er generelt langt fremme i øvelsen. Ikke mindst på grund af det gode samarbejde med danske it-leverandører som fx Siteimprove. De erfaringer vil på grund af det nye direktiv blive meget efterspurgte i Europa i de kommende år, siger Christian Hannibal, digitaliseringspolitisk chef i DI.

Læs også: Video: Tyskland higer efter digitalisering – og Danmark kan levere

80 millioner mangler tilgængelighed

Det Europæiske Handicapforum (EDF), som er en paraplyorganisation, der forsvarer 80 millioner mennesker med handicaps interesser i Europa, siger, at manglende tilgængelig information på de nationale parlamenters websites er en alvorlig barriere for, at mennesker med handicap kan udøve deres politiske rettigheder til fulde.

- De nationale parlamenter har en afgørende og repræsentativ rolle i det moderne demokrati. Vigtigheden af at have fuldt tilgængelige websites er tydelig: det er ikke kun en lovlig forpligtelse, det har en grundlæggende betydning, at vi sikrer, at mennesker med handicap kan udøve deres ret til deltagelse i det offentlige og politiske liv, siger Yannis Vardakastanis, formand for EDF.

Læs også: DI: Det offentlige skal op i næste digitale gear

jjjj

Christian Hannibal

Christian Hannibal

Digitaliseringspolitisk chef

Relateret indhold