67.000 seniorer bidrager med 360.000 kr. i snit, hvis de fortsætter med at arbejde, viser beregninger fra Dansk Industri.

Foto: Getty
06.02.19 DIB Nyheder

Flittige seniorer er guld værd for Danmark

24 milliarder kroner. Det er den årlige gevinst af, at mange flere seniorer er kommet i arbejde de sidste fem år, viser nye beregninger. Dansk Industri ser det som en understregning af, at man aldrig skal dømme nogen ude.

67.000 flere medarbejdere over 60 år er i dag i beskæftigelse i forhold til for bare fem år siden – og de dækker i alt ca. 51.000 fuldtidsstillinger. Det er en udvikling, som glæder Morten Granzau Nielsen, økonomisk politisk chef i Dansk Industri.

- Det er en meget glædelig samfundsudvikling. Det afspejler både, at personer over 60 år i dag har rigtig meget at byde på – og at virksomhederne har opdaget, at de ældre medarbejdere i den grad er værd at holde på, siger han.

Udviklingen skæpper også godt i kassen, hvis man ser på de mange ekstra ældre medarbejderes bidrag til samfundet. Dansk Industri har lavet en beregning af, hvilken økonomisk gevinst samfundet årligt får, når 67.000 seniorer mere hver morgen går på arbejde frem for at blive hjemme.

Læs også: Stor fejl hvis arbejdsduelige sendes på pension

Vi får brug for alle ledige hænder og hoveder i de kommende år, så vi skal være meget opmærksomme på ikke at dømme nogen ude. Morten Granzau Nielsen, Vicedirektør

24 mia. ekstra i kassen

- Ifølge vores beregninger bidrager de 67.000 seniorer tilsammen med ca. 24 mia. kr. – eller i snit med næsten 360.000 kr. pr. person. Der er tale om et skøn, men tallene taler sit tydelige sprog: De ældre medarbejdere er en kæmpe ressource for det danske samfund, siger Morten Granzau Nielsen. 

Derfor håber han også, at politikerne vil fastholde deres fokus på, at medarbejdere over 60 er en vigtig del af arbejdsstyrken – også i de kommende år.

- Vi får brug for alle ledige hænder og hoveder i de kommende år, så vi skal være meget opmærksomme på ikke at dømme nogen ude. Det er værd at huske – både blandt beslutningstagere og ude i virksomhederne, slutter Morten Granzau Nielsen.

Læs også: DI afviser Socialdemokratiets pensionsudspil.

Lotte Malene Ruby
Skrevet af:

Lotte Malene Ruby

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold