01.02.19 DIB Nyheder

Nøgletal: Kongen fejrer 100 måneder med uafbrudt jobfremgang

USA rundede i januar en imponerende milepæl. Kongetallet, der beskriver udviklingen i beskæftigelsen, er nu steget 100 måneder i træk.

Beskæftigelsen i USA er nu steget uafbrudt i 100 måneder i træk. Amerikanerne oprettede 304.000 nye arbejdspladser i januar, mens ledigheden steg til 4,0 procent.

- Tillykke til amerikanerne! Kongetallet runder en imponerende milepæl med uafbrudt jobfremgang i 100 måneder. Rekorden kommer i hus på trods af 34 dages delvis nedlukning af statsapparatet som følge af Trumps krav om en grænsemur, siger Allan Sørensen, chefanalytiker i Dansk industri (DI).

- De amerikanske forbrugere og erhvervslivet ser lyst på fremtiden, selv om humøret er dalet en smule over de seneste måneder Allan Sørensen, Cheføkonom

- Jobrapporten  viser, at der fortsat er godt gang i amerikansk økonomi her i 2019. Der er dog stadig nogle uløste problemer, som kan trække væksten ned. En ny nedlukning af statsapparatet truer allerede her fra den 15. februar, og handelskrigen med kineserne kan blusse op igen til marts, siger Allan Sørensen.

Amerikansk økonomi voksede sidste år med næsten 3 procent, mens væksten ventes at falde til 2½ procent i 2019.

- De amerikanske forbrugere og erhvervslivet ser lyst på fremtiden, selv om humøret er dalet en smule over de seneste måneder. Centralbanken er også blevet lidt mere tøvende i dens udmeldinger om udsigten til renteforhøjelser i 2019, siger Allan Sørensen.

Jobrapporten viser, at timelønningerne er steget 3,2 procent over det seneste år. 

- Flere i job og højere lønninger løfter forbruget, og sammen med en relativt stærk dollar har danske virksomheder gode muligheder for, at få en større bid af det amerikanske marked, siger Allan Sørensen, chefanalytiker i Dansk Industri.

Amerikanerne købte sidste år danske varer og tjenester for næsten 130 mia. kr. USA er dermed Danmarks næststørste eksportmarked – kun overgået af Tyskland.

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold