28.02.19 DIB Nyheder

Nye tal: Amerikansk vækstlokomotiv tilbage på før-krisesporet

Amerikansk økonomi vokser nu igen med samme hastighed som i 2006, altså før krisen. Det giver gode muligheder for de danske virksomheder, der kan afsætte deres varer på det amerikanske marked, siger chefanalytiker i DI Allan Sørensen.

Amerikansk økonomi voksede med 2,6 pct. i 4. kvartal 2018. For hele året var der en vækst på 2,9 pct. i verdens største økonomi viser nye tal fra Bureau of Economic Analysis. Det bringer amerikansk vækst tilbage på niveau med 2006.

- Fremgangen i amerikansk økonomi giver danske virksomheder gode muligheder for at øge eksporten til USA. Allan Sørensen, Cheføkonom

- Der er godt gang i hjulene i USA – på trods af stigende renter og øget mangel på arbejdskraft er amerikanerne tilbage på samme vækst som før krisen. Det ligner ikke en nation der har brug for protektionisme for at værne om de amerikanske arbejdspladser, siger Allan Sørensen, chefanalytiker i Dansk Industri.

- Det er især de amerikanske forbrugere selv, der bidrager stærkt til væksten i økonomien. Forbrugerne er i højt humør, hvilket kommer af øget jobsikkerhed, skattelettelser og mere i løn – det tegner også godt for væksten i den kommende tid, siger Allan Sørensen.

- Fremgangen i amerikansk økonomi giver danske virksomheder gode muligheder for at øge eksporten til USA. Dollaren er samtidig relativ stærk, hvilket blot gør det amerikanske marked endnu mere interessant for danske eksportvirksomheder. Det er dog fuldstændig afgørende, at vi kan fastholde gode vilkår for samhandel med amerikanerne, siger Allan Sørensen.

Danske virksomheder eksporterede sidste år varer og tjenester for 134 mia. kr. til det amerikanske marked, hvilket gør det til Danmarks næststørste eksport destination – kun overgået af vores nabo mod syd, Tyskland.

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold