14.02.19 DI Business Nyheder

Nye tal: Gode væksttal i en usikker tid

Den danske BNP voksede i løbet af 2018 med 1,1 pct. efter en god afslutning på 4. kvartal, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Danmark havde i 4. kvartal 2018 en økonomisk vækst på 0,8 procent i forhold til 3. kvartal, viser BNP-indikatoren fra Danmarks Statistik. Dermed bliver væksten på 2,3 pct. målt i forhold til 4. kvartal året før. For 2018 som helhed blev væksten på 1,1 pct.

- Der var ganske pæn vækst i fjerde kvartal, hvor BNP voksede med 0,8 pct. Det er glædeligt med tanke på opbremsningen i tysk økonomi og den stigende internationale usikkerhed i samme periode, siger Morten Granzau, cheføkonom i Dansk Industri.

Der var ganske pæn vækst i fjerde kvartal, hvor BNP voksede med 0,8 pct. Morten Granzau Nielsen, Økonomisk politisk chef

- Trods pæn vækst i fjerde kvartal, blev 2018 samlet set et sløjt år vækstmæssigt med en vækst på godt én pct. Det skyldes især en skuffende lav fremgang i eksporten, siger Morten Granzau.

- Beskæftigelsen steg i 2018 med knap 2 pct., hvilket er langt mere end væksten i BNP. Produktiviteten er derfor faldet kraftigt. Væksten i BNP var dog lidt højere end fremgangen i beskæftigelsen i andet halvdel af året. Det giver håb om, at virksomhedernes forventninger om fortsat fremgang i beskæftigelsen i 2019 kan blive indfriet, siger Morten Granzau.

- Det er dog en række faresignaler, når vi kigger ind i fremtiden. Væksten i verdensøkonomien er aftagende, et Brexit uden aftale truer, og de handelspolitiske konfrontationer mellem USA og Kina kan koste de danske virksomheder dyrt, siger Morten Granzau.

Morten Granzau Nielsen

Økonomisk politisk chef

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk
Relateret