14.02.19 DI Business Nyheder

Nye tal: Gode væksttal i en usikker tid

Den danske BNP voksede i løbet af 2018 med 1,1 pct. efter en god afslutning på 4. kvartal, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Danmark havde i 4. kvartal 2018 en økonomisk vækst på 0,8 procent i forhold til 3. kvartal, viser BNP-indikatoren fra Danmarks Statistik. Dermed bliver væksten på 2,3 pct. målt i forhold til 4. kvartal året før. For 2018 som helhed blev væksten på 1,1 pct.

- Der var ganske pæn vækst i fjerde kvartal, hvor BNP voksede med 0,8 pct. Det er glædeligt med tanke på opbremsningen i tysk økonomi og den stigende internationale usikkerhed i samme periode, siger Morten Granzau, cheføkonom i Dansk Industri.

Der var ganske pæn vækst i fjerde kvartal, hvor BNP voksede med 0,8 pct. Morten Granzau Nielsen, Underdirektør

- Trods pæn vækst i fjerde kvartal, blev 2018 samlet set et sløjt år vækstmæssigt med en vækst på godt én pct. Det skyldes især en skuffende lav fremgang i eksporten, siger Morten Granzau.

- Beskæftigelsen steg i 2018 med knap 2 pct., hvilket er langt mere end væksten i BNP. Produktiviteten er derfor faldet kraftigt. Væksten i BNP var dog lidt højere end fremgangen i beskæftigelsen i andet halvdel af året. Det giver håb om, at virksomhedernes forventninger om fortsat fremgang i beskæftigelsen i 2019 kan blive indfriet, siger Morten Granzau.

- Det er dog en række faresignaler, når vi kigger ind i fremtiden. Væksten i verdensøkonomien er aftagende, et Brexit uden aftale truer, og de handelspolitiske konfrontationer mellem USA og Kina kan koste de danske virksomheder dyrt, siger Morten Granzau.

Morten Granzau Nielsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret