28.02.19 DIB Nyheder

Nye tal: Laveste ledighed i 10 år

Ledigheden fortsætter med at falde og rammer nu det laveste niveau i 10 år. Det er godt nyt for de mange, der får job, men det gør det samtidig svært for virksomhederne at finde kvalificerede hænder og hoveder, siger DI’s arbejdsmarkedspolitiske chef.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at ledigheden i januar måned faldt med 1.300 personer til 102.700, hvilket er det laveste siden februar 2009 svarende til næsten 10 år. Det svarer til en ledighedsprocent på 3,7 pct.

Der bliver stadig færre ledige, og vi har nu den laveste ledighed i 10 år. Steen Nielsen, Vicedirektør

- Det nye år starter, hvor det gamle slap: Der bliver stadig færre ledige, og vi har nu den laveste ledighed i 10 år. Alene i 2018 blev der 8.400 færre ledige. Det skyldes, at virksomhederne skaber mange nye job, og at flere derfor kommer ind på jobmarkedet. Og selvom det er positivt, at ledigheden er så lav, betyder det omvendt også, at det er svært for virksomhederne at finde kvalificerede medarbejdere. Det begrænser vores fælles velfærd, fordi det lægger en dæmper på væksten, siger underdirektør, Steen Nielsen, DI.

- Når flere og flere kommer i job, betyder det, at dynamikken mellem ledige og erhvervsliv virker. Og når det går så godt med at få ledige i arbejde, skal vi udnytte, at vi i højere grad kan hjælpe dem, som har haft sværest ved at komme ind på arbejdsmarkedet. Det er nu, i de gode tider, at vi har de bedste muligheder for at få alle med, siger Steen Nielsen.

Steen Nielsen

Steen Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3318
  • Mobil +45 2949 4557
  • E-mail snn@di.dk

Relateret indhold