27.02.19 DIB Nyheder

Nye tal: Tunge skyer over europæisk økonomi

Forbrugernes og virksomhedernes tillid til den europæiske økonomi er på det laveste niveau i 2 1/2 år. Den lavere tillid kan være med til at forstærke den negative økonomiske udvikling.

Tilliden til den europæiske økonomi falder blandt forbrugere og virksomheder. Vi er på vej ind i en periode med lavere vækst i Europa.

Den sammenvejede økonomiske tillidsindikator for EU ligger i februar på indeks 105,3, for et år siden lå indekset på 111,7. Både forbruger- og erhvervstilliden er faldet markant over det seneste år.

- Tilliden til økonomien er på det laveste niveau i 2½ år. De europæiske virksomheder og forbrugere tror stadig på fremgang, men der har været en stigende skepsis over det seneste år, siger Allan Sørensen, chefanalytiker i Dansk Industri.

De europæiske virksomheder og forbrugere tror stadig på fremgang, men der har været en stigende skepsis over det seneste år Allan Sørensen, Cheføkonom

- Uroen om Brexit, den svage økonomiske udvikling i  Tyskland og italiensk recession har svækket tilliden til europæisk økonomi. Og den lavere tillid kan desværre være med til at forstærke den negative økonomiske udvikling, siger Allan Sørensen, chefanalytiker i Dansk Industri.

- Usikkerhed påvirker forbrugerne.  De bliver nervøse og holder på pengene, mens virksomhederne genovervejer deres planer for nye investeringer. Det er et varsel om, at tunge skyer er på vej over europæisk økonomi, siger Allan Sørensen, chefanalytiker i Dansk Industri.

EU-Kommissionen har nedjusteret sine forventninger til væksten i eurozonen. EU-Kommissionen forudser nu en fremgang i eurolandene på blot 1,3 procent i 2019, hvilket er det laveste niveau i fem år.

- Væksten i Europa er aftagende, og det  kan få kedelige konsekvenser for dansk eksport, da vi sælger for 650 mia. kr. til landene i EU, siger Allan Sørensen, chefanalytiker i Dansk Industri.

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold